Nu ți-ai înscris încă vinul la concursul BASF? Mai ai o șansă!

Înscrie-ți cel mai bun vin produs de tine la ultima etapă regională pentru șansa de a-ți promova afacerea în toată țara! Premiul e unul din cele 3 kit-uri de promovare, de 5.000 € fiecare!

Ca să obții un vin bun, ai nevoie de struguri sănătoși. BASF vine în întâmpinarea viticultorilor români cu produse inovatoare, cu ajutorul cărora fermierii pot depăși provocările cu care se confruntă an de an. Comoara cea mai de preț a viticultorilor, vinul bun, primește un sprijin important din partea BASF.


Concursul ”Povești cu vinuri românești” , organizat de BASF, cu sprijinul Asociației Degustătorilor Autorizați din România, a depășit a treia etapă zonală, pentru Oltenia și sudul Banatului. În cadrul evenimentului organizat la Craiova, s-au ales câștigătorii ”micii Românii viticole”, așa cum este denumită Oltenia de profesorul Aurel Popa, vicepreședintele de onoare al ADAR și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști oenologi din România.

Marile premii: 3 kit-uri de promovare a afacerii, de câte 5.000 €


Cei nouă câștigători ai etapei regionale de la Craiova vor participa în finala concursului de vinuri BASF ”Povești cu vinuri românești”. Aceasta va avea loc pe 18 mai, la Alba Iulia. Ca de fiecare dată, juriul a selectat cele mai bune trei vinuri roșii, roze și albe.


Vinurile care s-au calificat în marea finală au ca origine zonele istorice ale Olteniei: Drăgășani, Corcova sau Vânju Mare. Toate sunt vinuri tipice soiurilor din care provin și pun în evidență amprenta zonei de origine, măiestria și inspirația oenologilor.


Viticultorii care au participat la evenimentul din Craiova au aflat de la specialiștii BASF și avantajele portofoliului de produse ale companiei pentru protecția viței de vie. BASF pune la dispoziția fermierilor care cultivă viță de vie produse inovative, cu moduri unice de acțiune, care pot fi aplicate de la intrarea în vegetație până la intrarea în pârgă.


Produsele BASF pentru vița de vie împiedică formarea lacazei, fără a afecta calitatea aromelor sau procesul de fermentare a mustului. În plus, BASF vine în sprijinul viticultorilor cu noua promoție IMUNO PLUS , prin care poți beneficia de un discount de 4% din prețul individual al celor trei produse din pachet (Acrobat® MZ 69 WG, Cantus® și Vivando®).


Vinurile câștigătoare ale concursului de la Craiova sunt:

  • Vinuri roșii:
    • Cabernet Sauvignon & Merlot, sec, 2013 (SC Severinești Viticola SRL)
    • Cabernet Sauvignon, sec, 2014 (SC Vie Vin Segarcea SRL)
    • Negru de Drăgășani, sec, 2014 (Domeniile Mennini, SC Agroserv Colibași SRL)
  • Vinuri albe:
    • Sauvignon Blanc, demisec, 2015 (Casa de Vinuri Iordache, SC AX SRL, Drăgășani)
    • Muscat Ottonel, sec, 2015 (SC Viticola Corcova SRL)
    • Tămâioasă Românească, sec, 2015 (Domeniile Mennini, SC Agroserv Colibași SRL)
  • Vinuri roze:
    • Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah, sec, 2015 (SC Viticola Corcova SRL)
    • Merlot & Cabernet Sauvignon, sec, 2015 (SC Severinești Viticola SRL)
    • Pinot Noir, sec, 2015 (Domeniile Mennini, SC Agroserv Colibași SRL)

Înscrierile pentru ultima etapă se mai fac până pe 8 martie


Viticultorii mici si mijlocii din Transilvania și nordul Banatului, care vor să participe la concursul BASF ”Povești cu vinuri românești”, își mai pot înscrie cele mai bune vinuri albe, roșii sau roze până la data de 8 martie. Pentru asta, trebuie să trimită câte trei sticle de 0,75 litri din cel mai bun tip de vin produs de ei, alb, roșu sau roze. Concursul este adresat fermierilor care cultivă viță de vie pe suprafețe mai mici de 100 de hectare.


Sticlele de vin trebuie însoțite de fișa de participare, pe care viticultorii o pot obține de la reprezentantul lor BASF. Probele de vin și fișa de participare la concursul de vinuri trebuie trimise la Cramele Recaș (Str. Recaș, nr. 1, Recaș, jud. Timiș. Persoana de contact: Ruxandra Chiru Vizitiu – 0737.717.968). Data limită pentru înscrierea vinurilor la concurs este marți, 8 martie 2016.


Juriul compus din oenologi și degustători autorizați, membri ai ADAR, va alege cele mai bune 3 vinuri din fiecare categorie. Alături de cele 27 de vinuri alese în primele trei etape regionale, acestea vor concura în finala concursului ”Povești cu vinuri românești”, care va avea loc pe 18 mai, la Alba Iulia.


Premiul cel mare consta în unul din cele trei kit-uri de promovare a afacerii, oferite de compania BASF, în valoare de 5.000 de euro fiecare. Astfel, viticultorii câștigători ai fiecărei categorii de vin vor putea alege între crearea unui pachet de identitate vizuală, crearea unui magazin online sau posibilitatea de a închiria un spațiu expozițional în Mall Promenada, din București.

Mergi sus