Patronatul Național al Viei și Vinului și-a desemnat noul Comitet Director

Patronatul Național al Viei și Vinului (PNNV) are un nou comitet director. Instituția grupează unii dintre cei mai mari producători, importatori și exportatori de vin din România, dar și societăți din domeniul viei și vinificației, deținând peste 60% din comerțul cu vin din țară.

Adunarea generală a PNNV, desfășurată la finalul lunii octombrie, în București, a stabilit noua componență a Comitetului Director. Membrii adunării generale au propus și validat următoarea structură:

  • Prof.Universitar Valeriu V.Cotea, care a fost reales și în funcția de Președinte al PNVV
  • Victor Istrate – SC Vinexport Trade-Mark SA
  • Ilie Buican – SC La Vie SRL
  • Popa Gabriel Ionuț – SC Domeniile Dealu Mare SRL
  • Paulo Lucaccioni – SC Agroplant Energy SRL
  • Ion Șerban Dobronauteanu – cenzor
Suplimentar, membrii adunării generale au discutat despre activitatea prezentă și viitoare a patronatului, situația financiară, dar și despre procedurile și criteriile de acceptare sau excludere a membrilor.

Totodată, membrii organizației au propus și câteva direcții principale de dezvoltare și activitate, dar și pentru semnalarea eventualelor zone de interes pentru dezvoltarea sectorului viti-vinicol din România.

Ing Robert-Ionuț Băicoianu, Specialty Crops Sales Manager BASF

Activează de 25 ani în domeniul horticol, cu o bogată experiență în producția horticolă și a accesării fondurilor europene. Membru al Asociației Degustătorilor de Vin din Romania (ADAR), face parte din Comitetul Director al Organizației Naționale Interprofesionale Viti-Vinicole (ONIV) și conduce Scaunul Cavaleresc Ploiești, din cadrul Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OEVE). Din anul 2013 s-a alăturat echipei BASF, contribuind la dezvoltarea segmentului horticol.

Culturi similare

Mergi sus