Poliția a confiscat aproape de tonă și 5000 de litri de pesticide necorespunzătoare

Acțiunea a avut loc în intervalul martie – mai, în 23 de județe

Poliția a ridicat peste 980 kg și 5000 de litri de produse pentru protecția plantelor din cauza riscurilor de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populației și mediul înconjurător, în urma unei acțiuni întreprinse în București și alte 23 județe.

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a coordonat o acțiune pentru sancționarea activităților ilegale în ceea ce privește regimul produselor pentru protecția plantelor. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 15 martie – 17 mai, în București și județele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui.

Polițiștii au verificat modul în care comercianții respectă legislația, autorizațiile pentru efectuarea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, dar și eventuale nereguli ce pot produce accidente grave de mediu sau evenimente ce pot pune în pericol sănătatea populației. În total, au fost verificate 621 de unități, în colaborare cu unitățile fitosanitare, Garda de Mediu și inspectoratele teritoriale de muncă.

Autoritățile au constatat 100 de infracțiuni în ceea ce privește protecția mediului, sau trafic cu produse sau substanțe toxice. În total, 92 de persoane sunt cercetare pentru participare la săvârșirea acestor fapte. Poliția a confiscat, în total, 980 kg și 5170 de litri de produse pentru protecția plantelor, aplicând totodată și 78 de amenzi în valoare de aproape 210.000 de lei.

Mergi sus