Poți obține performanțe maxime la floarea-soarelui cu noul erbicid Pulsar® Plus

Produsul, dedicat pentru hibrizii Clearfield® Plus, beneficiază de o formulare inovatoare și un spectru larg de combatere, chiar și a celor mai dificile buruieni

Noi, ce de la BASF, înțelegem nevoile fermierilor și provocările cu care aceștia se confruntă în ceea ce privește cultura de floarea-soarelui. De aceea, am introdus încă de acum 15 ani, sistemul de producție Clearfield®, bazat pe hibrizi toleranți la erbicidul Pulsar®.

Mulțumită eforturilor susținute de cercetare, am îmbunătățit acest sistem de producție și am introdus un nou sistem pentru floarea-soarelui: Clearfield® Plus. Acesta a fost omologat pentru prima dată în 2012 și este disponibil deja pe patru continente: Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa. Dar pe lângă noua linie de hibrizi performanți, nemodificați genetic, inovația acestui sistem este erbicidul Pulsar® Plus , care beneficiază de o nouă formulare, patentată*, ce oferă o combatere mai bună a buruienilor.

Inovatorul erbicid Pulsar® Plus este rezultatul angajamentului BASF față de agronomii care urmăresc să obțină performanțe maxime în producția de floarea-soarelui. Față de alte produse pentru combaterea buruienilor din cultura de floarea-soarelui, Pulsar® Plus este un erbicid dedicat pentru sistemul Clearfield® Plus, destinat pentru a optimiza controlul buruienilor mono și dicotiledonate, datorită caracteristicilor speciale ale formulării sale.

Inovația erbicidului Pulsar® Plus: formulare pentru o aderență superioară

Noul erbicid, omologat în 2017 și pentru țara noastră, conține 25 g/l de substanță activă imazamox, plus numeroși co-formulanți ce sporesc retenția, absorbția și penetrarea substanței active în buruieni. Imazamoxul face parte din grupa imidazolinelor și este preluat în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Având și o anumită activitate reziduală la nivelul solului, erbicidul combate cu succes atât buruienile în curs de răsărire, cât și un nou val de buruieni dicotile.

Pulsar® Plus combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate, precum și buruiana parazită Orobance spp din cultura de floarea soarelui. Buruienile sensibile în special la acțiunea acestui produs sunt Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Chenopodium hybridum, Cirsium arvense, Convolvulus arvensis, Echinochloa crus-galli, Setaria spp. și Xanthium spp. Plantele mor la un interval de 7-14 zile de la aplicarea Pulsar® Plus.

Combaterea cu eficientă sporită a acestor buruieni se datorează formulării excelente a produsului. Comparativ cu o formulare standard de imazamox, erbicidul Pulsar® Plus are o aderență mult îmbunătățită, precum și o acoperire superioară a buruienii. Picăturile de erbicid Pulsar® Plus rămân pe suprafața frunzei și au un grad superior de dispersie și acoperire în momentul pulverizării. Acest lucru se poate vedea foarte clar folosind o lampă cu ultraviolete, așa cum specialiștii BASF au demonstrat pe viu , în fața a peste 2.000 de fermieri, în cadrul simpozioanelor organizate de companie la începutul acestui an.

Beneficiul major este că substanța activă pătrunde într-o cantitate sporită în plantă, fiind translocată mai rapid în buruieni, comparativ cu formularea standard.

Pulsar® Plus are o mare flexibilitate în aplicare

Față de alte sisteme de producție, Clearfield® Plus oferă fermierilor o combatere superioară a buruienilor. De asemenea, studiile au demonstrat că hibrizii de tip Clearfield® Plus sunt considerabil mai toleranți la acțiunea erbicidului, față de floarea-soarelui de tip Clearfield®. Tocmai de aceea, eficacitatea produsului Pulsar® Plus este mai ridicată, lipsa concurenței buruienilor pe câmp conducând la obținerea unor recolte ridicate cantitativ și calitativ. Adăugați la acest aspect și garanția procesului de calificare a hibrizilor Clearfield® Plus și veți obține imaginea completă a unui sistem de producție menit să ofere întotdeauna performanțe maxime.

Flexibilitatea noului erbicid Pulsar® Plus vă oferă posibilitatea de a alege în funcție de condițiile din fermă strategia de combatere, ajustarea dozei de folosire a buruienilor. Veți putea adapta timpul și doza de aplicare astfel în funcție de nivelul de infestare cu buruieni, prezența buruienilor dificil de combătut și stadiul lor de dezvoltare, precum și în funcție de alți factori posibili, pentru a optimiza costul pe hectar.

Pulsar® Plus oferă o fereastră foarte flexibilă de aplicare. Experții Diviziei BASF pentru Protecția Plantelor recomandă ca erbicidul Pulsar® Plus să fie aplicat în postemergență, în maxim un tratament pe sezon, în stadiul de vegetație BBCH 12-18, adică în stadiul de 2-8 frunze la planta de floarea-soarelui, respectiv în stadiul de 2-4 frunze la buruieni. In general, doza de aplicare recomandată este de 1,6-2 l/ha, având în vedere faptul că pe câmp se pot găsi buruieni dificil de combătut, precum ambrozia, mohorul, cornuți, meișorul sau spanacul sălbatic.

În cazul infestării cu buruieni perene, precum pălămida sau volbura, sau atunci când buruienile sunt într-o fază avansată de infestare, recomandarea noastră este să folosiți doza maximă omologată, de 2 l/ha.

Avantajele noului erbicid Pulsar® Plus

Creat pentru a fi folosit în cadrul sistemului de producție Clearfield® Plus, noul erbicid Pulsar® Plus:

  • Are un spectru larg de combatere
  • Oferă un control post-emergent îmbunătățit al buruienilor mono și dicotiledonate.
  • Beneficiază de o flexibilitate mare a momentului de aplicare
  • Oferă consecvență în combaterea buruienilor în condiții variabile
  • Asigură o combatere de lungă durată a buruienilor

Este important să rețineți faptul că erbicidul Pulsar® Plus se aplică doar la hibrizii de floarea-soarelui de tip Clearfield® Plus. Aceștia pot fi identificați prin sufixele ”CL Plus, CLP sau CP” și prin sigla Clearfield® Plus pe sac. Utilizarea Pulsar® Plus la alți hibrizi de floarea-soarelui poate dăuna culturii.

* Patent european numărul EP2704563

Culturi similare

Mergi sus