Pulsar® Plus: combatere de încredere a buruienilor dificile din culturile de floarea-soarelui Clearfield® Plus

Buruienile precum Orobanche, Ambrosia, Datura sau Chenopodium pot fi extrem de dificil de combătut cu erbicide standard.

În schimb, produsul Pulsar® Plus , creat de BASF special pentru hibrizii de tip Clearfield® Plus, conține pe lângă substanța activă 25 g/l imazamox și numeroși co-formulanți, care optimizează retenția, absorbția și translocarea imazamoxului în buruieni, lăsând lanurile curate de buruieni.

Produs de ultimă generație pentru hibrizii Clearfield® Plus

Formularea de ultimă generație a produsului Pulsar® Plus face ca produsul să aibă o aderență mai bună pe buruienile graminee și mai ales pe buruienile dicotiledonate, în special pe cele cu frunzele ceroase, precum Chenopodium, la care formulările obișnuite ale erbicidelor standard nu aderă în mod corespunzător.

Acoperirea uniformă a buruienilor duce la o translocare până la de două ori mai rapidă față de erbicidele cu formulare standard. În graficul de mai jos se poate vedea clar faptul că viteza de absorbție, precum și cantitatea totală de erbicid preluată de buruieni sunt semnificativ crescute, diferența față de formulările standard putând fi de până la 25% la 24 de ore de la aplicare.

Pulsar® Plus are o mare flexibilitate în aplicare

Flexibilitatea erbicidului Pulsar® Plus vă permite să alegeți strategia optimă de erbicidare în funcție de condițiile din fermă. Astfel, doza se poate adapta în funcție de timp, nivelul de infestare cu buruieni, tipul de buruieni dificile, stadiul acestora de dezvoltare sau alți factori, pentru a putea optimiza cât mai bine costul per hectar.

În plus, fereastra de aplicare a erbicidului Pulsar® Plus este foarte flexibilă. Produsul se poate folosi într-un singur tratament pe sezon, în stadiul de 2-8 frunze ale florii-soarelui, respectiv 2-4 frunze ale buruienilor. Doza de aplicare variază între 1,2 și 2 litri/ha, astfel:

Ce spun fermierii care au folosit Pulsar® Plus

Erbicidul inovator Pulsar® Plus este rezultatul angajamentului BASF față de agronomii care urmăresc să obțină performanțe maxime în producția de floarea-soarelui.

Iată ce părere au fermierii care l-au folosit deja:

Creat pentru a fi folosit în cadrul sistemului de producție Clearfield® Plus, noul erbicid Pulsar® Plus oferă numeroase beneficii pentru agricultori.

  • Spectru larg de combatere
  • Control post-emergent optim al buruienilor dificile, mono și dicotile
  • Flexibilitate mare a momentului de aplicare
  • Control de încredere al buruienilor, chiar și în condiții variabile
  • Combatere de lungă durată a buruienilor

Culturi similare

Mergi sus