Situația despăgubirilor pentru fermierii afectați de pandemie

Care sunt noutățile de la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că s-a finalizat procesul de depunere a cererilor pentru Măsura 21 – Sprijin excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor afectate în mod deosebit de COVID-19. Măsura 21 a fost accesată de aproape 123.000 de fermieri unici.

Conform APIA, cele mai multe cereri au fost făcute pentru sectorul vegetal, legume-fructe și cartofi. APIA a primit 46.451 de cereri, pentru o suprafață de peste 66.000 de hectare. Crescătorii de bovine au depus 33.960 de cereri, pentru aproape 595.000 de capete. Pentru crescătorii de ovine și caprine s-au înregistrat 40.067 de cereri, pentru un număr de peste 8,7 milioane de capete.

Cei mai mulți fermieri care au depus cerere sunt în județele Suceava, Covasna și Harghita. Strict pentru sectorul legume-fructe și cartofi, cele mai multe cereri au fost înregistrate în județele Sibiu, Timiș și Cluj. Alocarea financiar totală pentru măsura 21 este de 150 de milioane de euro.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus