Ați auzit de soiul de struguri Iordana sau Iordovana?

Este un soi autohton din zona Transilvaniei

Vinul obținut este vioi și fructuos, foarte agreabil. Se remarcă printr-o aciditate totală ridicată, fiind recomandat de specialiști ca materie primă pentru obținerea vinurilor spumante de calitate, dar și la obținerea distilatelor de vin învechite.

Am întâlnit acest soi pe „Podul” situat pe dealul Ighiu, acolo unde un tânăr, fost ofițer din armata română, a înfipt steagul de luptă pe una dintre ultimele redute (a se citi suprafețe) viticole păstrată ca semn al prețuirii față de tradiția cultivării viței de vie în aceasta zonă.

Au fost ziua și locul în care producătorii din zonele Ighiu, Cricău, Bucerdea, Șard, Țelna și Ciumbrud din județul Alba au participat alături de reprezentanți ai distribuitorilor la o serie de dezbateri referitoare la schimbările climatice și modul în care soluțiile BASF de combatere a bolilor și dăunătorilor se adaptează noilor realități.

Lotul experimental prezentat de BASF Agricultural Solutions România a ținut cont de condițiile climatice dificile din acest an și a aplicat o tehnologie nouă, inteligentă ce cuprinde produse cu moduri diferite de acțiune, cu timp de pauză favorabil, cu fixare rapidă și sistemie completă: Sercadis®, Vivando®, Soriale® LX, Delan® Pro, Cantus®, și Scala®.

Se previzionează o perioadă cu precipitații reduse și o posibilă reducere a ritmului de maturare a strugurilor, ceea ce poate conduce la prelungirea perioadei de vegetație a viței de vie.

Așadar, atenție la ultimele tratamentele pe care le aplicați, luând în calcul produsele utilizate până în prezent, momentul recoltării și timpul de pauză care este definitoriu în ceea ce privește influența asupra fermentării mustului și calității vinului.

Georgiana Bebeșelea, Mihai Manolache, Robert Ionuț Băicoianu, reprezentanți BASF, echipa Culturi Speciale

Culturi similare

Povești cu vinuri românești, ediția a VII-a, 2022

Pășește printre stelele vinului românesc. S-au ales vinurile câștigătoare la Marea finală.

Vezi marii câștigători

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus