BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 2

4 sept. 2020

Lucrările de întreținere și tratamentele recomandate în primii doi ani de la înființarea unei plantații de viță de vie

BASF organizează poate cel mai important concurs de vinuri destinat producătorilor mici și mijlocii din România. În acest fel încercăm să îi sprijinim, pentru că ei sunt cei ce merită cu adevărat. Ne aflăm în podgoria Dealu Mare și vom vedea împreună o plantație a unuia dintre micii producători din această regiune.

La începutul perioadei de vegetație, în primii doi-trei ani de zile s-a urmărit menținerea unui aparat foliar sănătos prin aplicarea unor tratamente cu produse de contact, în special Polyram® DF și Kumulus® DF și s-au efectuat lucrări de întreținere a solului, astfel încât buruienile să nu concureze dezvoltarea butucului, pentru a evita o dezvoltare neuniformă sau incompletă a acestuia, în funcție de vârsta la care se află.

La începutul perioadei de vegetație și, de fapt, la începutul perioadei de viață a acestei plantații a fost foarte important să se mențină aparatul foliar astfel încât tulpina să poată fi proiectată din cei doi-trei lăstari care s-au dezvoltat și care au creat forma butucului respectiv.

S-au aplicat tratamente cu produse pe bază de metiram, precum Polyram® DF, sulf (Kumulus®). De asemenea, s-au aplicat între 5 și 7 tratamente diferite de la an la an, pentru a evita problemele până toamna târziu, iar lemnul să se matureze și tulpina să poată fi proiectată și condusă corespunzător pentru viitorul butuc de viță de vie.

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter -ul nostru.

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus