Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 3

Ce trebuie făcut în primii ani de producție și care sunt rezultatele aplicării produselor BASF

Ne aflăm în podgoria Dealu Mare, unde continuăm analiza unei plantații de viță de vie ca la carte. În perioada de tinerețe a acestei plantații, începând cu anul IV, deci primul an de producție, au fost aplicate într-un procent de circa 50-60% produse de protecție BASF.

Pentru combaterea manei la vița de vie au fost aplicate produse precum Polyram® DF , Acrobat® MZ 69 WG și Cabrio® Top . Pentru făinare a fost aplicat produsul Kumulus® DF.

În ultimii ani, compania BASF și-a dezvoltat foarte mult portofoliul de produse pentru protecția viței de vie. În plantația analizată acum, aproape 90% dintre tratamente se efectuează acum cu produse BASF.

Aplicând în fiecare an tratamentele adecvate, cu produse pe bază de strobilurine, dezvoltarea butucilor s-a făcut uniform, aparatul foliar având, de asemenea, o dezvoltare foarte bună.

Culoarea verde-închis a aparatului foliar este efectul tehnologiei de vitalizare AgCelence®, de care beneficiază produsul Cabrio® Top . Astfel, se obține o inhibare foarte bună a fitohormonului etilenă, care determină îmbătrânirea prematură a plantei și distrugerea clorofilei.

Pentru acest an, în care viticultorii s-au confruntat cu foarte multe boli și probleme cauzate de temperaturile scăzute și umiditate, planul de combatere a fost unul bine gândit, fiind introduse în schemă și produse noi de la BASF, precum Sercadis®, Delan® Pro sau Soriale® LX.

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru .

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus