Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 5

Aplicarea produselor BASF înainte de înflorit: Forum® Gold, Vivando®

Seria BASF dedicată viticultorilor continuă cu explicații utile despre produsele necesare în tratamentul de dinaintea înfloritului. Și în acest caz, elementele tehnologice sunt exemplificate pentru o plantație din Tohani, din podgoria Dealu Mare.

Specialistul BASF în horticultură recomandă trei produse care să prevină și să țină sub control mana și făinarea, două dintre cele mai răspândite și păgubitoare boli ale viței de vie.

Pentru a preveni apariția manei, la Tohani s-a folosit Forum® Gold, un produs cu două substanţe active: ditianon din clasa chinonelor şi dimetomorf din clasa morfolinelor.

fungicidul Forum® Gold

Împotriva făinării, s-a apelat la Vivando® un fungicid de ultimă generație pentru cultura viței de vie, bazat pe metrafenonă din familia chimică a benzofenonelor. Acesta are un efect deosebit în special în perioada în care lăstarii și frunzele cresc foarte intens.

Află cum acționează fungicidul Vivando® de la BASF

Pentru protecția făinării din exterior, s-a aplicat Kumulus® DF, într-o doză de 3kg/ha. Acest fungicid este pe bază de sulf și are acţiune multi-site şi un risc scăzut de apariţie a rezistenţei.

Află mai mult despre fungicidul Kumulus® DF de la BASF

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus