Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 6

Ce produse să aplici după înflorit - Aplicarea produselor BASF după înflorit: Cabrio® Top, Cantus®

După perioada înfloritului, e timpul să aplicăm tratamentul împotriva făinării. Iată ce decizie a luat Robert-Ionuț Băicoianu (Sales Manager Culturi Horticole la BASF România) pentru podgoria de la Tohani, din zona Dealu Mare.

Deși ne putem aștepta la alegerea unui produs dedicat pentru făinare, s-au preferat două produse cu efect sinergic împotriva acestui agent patogen: Cabrio® Top și Cantus®.

Fungicidul Cabrio® Top conține două substanțe active: 55% metiram și 5% piraclostrobin. Acesta combate mana și are un efect secundar foarte bun împotriva făinării, a excoriozei și a putregaiului negru.

Suplimentar, produsul Cabrio® Top beneficiază de tehnologia AgCelence®, care oferă și efecte fiziologice de vitalizare a plantelor. Comparativ cu produsele standard, plantele de viță de vie tratate cu Cabrio® Top au frunzele de o culoare verde mult mai intensă, ceea ce face ca asimilația să fie îmbunătățită, iar producția să fie mai mare și de mai bună calitate.

Află mai mult despre Cabrio® Top de la BASF

Cantus® este un produs inovator care are la bază substanța activă boscalid, cu efecte excelente în combaterea putregaiului cenușiu al viței de vie. Acest fungicid blochează o etapă centrală a metabolismului ciupercii: inhibă producerea de energie şi elemente celulare. Astfel, sunt împiedicate formarea sporilor şi formarea de tuburi germinative, precum şi apariţia apresorilor şi a elementelor de penetrare. Cantus® previne pătrunderea ciupercii dăunătoare în ţesutul plantei.

Află mai mult despre fungicidul Cantus®

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus