Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 7

Aplicarea produselor BASF la formarea și la creșterea boabelor: Delan® Pro, Sercadis®, Acrobat® MZ 69 WG, Vivando®, Kumulus® DF.

Specialistul BASF revine în podgoria Tohani din zona Dealu Mare, de această dată pentru alegerea tratamentului din perioada formării și a creșterii boabelor. Urmărește explicațiile oferite de Robert-Ionuț Băicoianu (Sales Manager Culturi Horticole la BASF România) în al 7-lea episod din seria informativă dedicată viticultorilor.

În perioada formării boabelor s-au aplicat Delan® Pro și Sercadis®, tratament completat cu o doză de 3 kg/ha de Kumulus® DF.

Delan® Pro este un fungicid cu tehnologie proactivă, pe baza de ditianon și fosfonați de potasiu, dedicat combaterii manei la vița de vie, precum și a rapănului la măr și păr.

Află mai mult despre Delan® Pro de la BASF

Sercadis® este deosebit de eficient împotriva făinării viței de vie (Uncinula necator), datorită noii substanțe active, fluxapiroxad (300 g/l). Acest fungicid este o soluție flexibilă: e ușor de folosit, are o fereastră largă de aplicare și oferă de protecție de lungă durată, în condiții climatice dificile.

Află mai mult despre fungicidul Sercadis®

Kumulus® DF are acţiune de contact și acţiune prin vapori, fiind specializat în combaterea făinării. După aplicare, produsul stimulează creșterea plantelor prin efectul pozitiv asupra fotosintezei. De asemenea, are și o acţiune secundară împotriva acarienilor. Conține 80% sulf, are un mod de acțiune multi-site și prezintă risc scăzut de apariție a rezistenței.

Află mai mult despre produsul Kumulus® DF

În perioada creșterii boabelor, tratamentul a fost unul complex preventiv și a constat în produsele Acrobat® MZ 69 WG, Vivando® și Kumulus® DF. Efectul a fost foarte bun în condițiile de umiditate.

Acrobat® MZ 69 WG este un fungicid pe bază de dimetomorf, din grupa morfolinelor, şi mancozeb din grupa ditiocarbamaţilor. Combate mana de la nivelul tulpinilor și protejează noile creșteri (se translocă acropetal în tulpini și în interiorul noilor creșteri).

Află mai mult despre cum acționează Acrobat® MZ 69 WG

Vivando® este un fungicid pentru combaterea făinării la vița de vie, bazat pe metrafenonă din familia chimică a benzofenonelor. Este suficientă o oră de la aplicarea sa până la apariția precipitațiilor pentru a oferi protecție eficientă împotriva făinării de până la 14 zile.

Află mai mult despre Vivando®

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru

Culturi similare

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ne puteți găsi de acum și pe Facebook!

Nu uita să dai like paginii noastre pentru a fi la curent cu ultimele știri, dar și pentru a afla sfaturi oferite de colegii noștri.

Accesează pagina
Mergi sus