Tehnologia BASF: campioană la producția medie de cartof pentru consum

Varianta tehnologică a fost prezentată de BASF și Albitcom la Simpozionul Național ”Ziua Verde a cartofului”

Cea de-a 34-a ediție a Simpozionului Național ”Ziua verde a Cartofului” a reunit cele mai importante companii de produse pentru protecția plantelor. Fiecare variantă înscrisă în evenimentul organizat în Neamț de Asociația Cultivatorilor de Cartofi ”Matei Berindei” a fost recoltată în aceleași condiții: 66,66 de metri liniari, câte două rânduri, la 0,75 de metri distanță. Cartofii au fost recoltați de pe o suprafață totală de 100 m2, din centrul loturilor demonstrative, cu o marjă de eroare de maximum 5-7%.


Tehnologiile aplicate s-au concentrat pe patru soiuri de cartofi: Esmee, Arsenal, Ambition și Arizona. Varianta BASF + Albitcom a folosit soiul Esmee. Acesta este un soi timpuriu de cartof, cu tuberizare amplă în luna iunie. Rezultatele diferitelor tehnologii aplicate au evidențiat la categoria pentru consum tandemul BASF – Albitcom. De pe suprafața pe care s-a aplicat tehnologia BASF de protecție a cartofilor s-au obținut în total 461 kg de cartofi, din care 265 kg au fost încadrați la categoria pentru consum.


Organizatorii au remarcat și rezultatele obținute la categoria producție medie comercială, unde tehnologia aplicată de BASF și Albitcom a dat o recoltă de 45,3 tone/ha. Performanța se datorează atât erbicidului Stomp® Aqua , a cărui aplicare se recomandă înainte de a ploua , cât și combinației reușite de fertilizare și protecție dintre cele două companii.

Mergi sus