BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

”Pentru oricine, priceput sau nu, se vedea cât de curată este rapița. Cu Cleranda® dai o singură dată. Altfel, poți să iei un erbicid mai ieftin, dai de 2-3 ori și nu ai făcut nimic. Deci, Cleranda® își merită banii.

Gheorghe Giolea – SC GIO COM, Urziceni, jud. Ialomița. 235 ha rapiță Clearfield, producție medie 4.800 kg/ha


Ce suprafață de rapiță cultivați?


Anul asta am avut 235 de hectare de rapiță, toată Clearfield. Intenția mea e ca în toamnă să măresc suprafața la 350 de hectare de rapiță și să folosesc Cleranda® pentru toată suprafața. Am obținut o producție medie de 4.800 de kilograme la hectar. Anul trecut a fost 3.200 kg/ha, dar depinde de la an la an. E ceva.


De cât timp folosiți Cleranda®?


Este primul an când folosesc. Este un erbicid foarte bun. Daca îl dai la timp, atunci când trebuie, își face treaba.


Sunteți printre fermierii cu cea mai mare producție de rapiță din județ…


Nu prea știu ce au făcut ceilalți, știu ce am făcut eu.


Ce impresie v-a lăsat Cleranda®?


Așa cum am spus, Cleranda® este un erbicid bun. Dacă îl dai la timp, fără să te prindă ploaia repede după ce l-ai aplicat, sau dacă nu îl dai dimineața, când are planta apă pe ea, își îndeplinește obiectivul pentru care a fost creat. Pe lângă faptul că distruge buruienile, mi-a plăcut faptul că îl dai o singură dată și își face treaba.


Anul asta eu am cultura foarte curată, era vizibil. Pentru oricine, priceput sau nepriceput, se vedea cât de curată este rapița. Am văzut și eu la vecinii mei, culturile erau îmburuienate. Acum depinde cu ce dă fiecare, sunt mulți factori. Dar trebuie să respecți tehnologia, iar dacă respecți tehnologia, Cleranda® este un erbicid destul de bun.


Aveți vreun sfat pentru fermieri referitor la Cleranda®?


Eu i-aș îndruma să folosească Cleranda®, pentru că e un erbicid bun. Este puțin mai scump, dar îți face treabă. Adică dai o singură dată. Altfel, poți să iei un erbicid mai ieftin, dai de 2-3 ori și nu ai făcut nimic. Deci, Cleranda® își merită banii. Pe mine categoric m-a ajutat să obțin producția asta. Dacă buruiana nu mai există în cultură, automat nu mai consumă din resurse.

Mergi sus