BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

”Am dat cu Cleranda® și de atunci nu am mai văzut buruieni. A rămas câmpul curat. Toamna aceasta voi mări suprafața”

Ioan Slujitoru – SC AZOCHIM SRL, Călugăreni, jud. Giurgiu. 172 ha rapiță Clearfield. Producție medie 4.250 kg/ha

Domnule Slujitoru, aveți la fermă 1.965 de hectare. Cată rapiță cultivați?

Am avut 415 hectare de rapiță, dintre care 172 de hectare de rapiță Clearfield®, pe care am tratat-o cu erbicid Cleranda® . A fost totul foarte bine, cu excepția unor zone în care a băltit apa.

Ce producție ați obținut?

La rapița Clearfield® tratată cu Cleranda® am obținut 4.250 kg/ha. E foarte bine. Daca nu erau și acele ochiuri de apă, era și mai bine. Folosesc Cleranda® de 3-4 ani, de când a apărut, cred. Am o părere foarte bună despre Cleranda®, pentru că are o fereastră mai largă de aplicabilitate. Nu mai ești forțat să erbicidezi și în primăvară. Intri o dată în toamnă și gata.

V-a ajutat Cleranda® să atingeți o asemenea producție?

Da, a ținut terenul foarte curat, rapița s-a dezvoltat normal, fiind liberă. Am văzut efectele la vreo două săptămâni după ce am dat cu Cleranda®. Și de atunci nici nu am mai văzut buruieni. A rămas câmpul curat. Toamna aceasta voi mări suprafața. Nu știu chiar exact, dar vreau să pun cel puțin 200 de hectare de rapiță Clearfield®, poate mai mult chiar, 250 de hectare.

Ce le-ați spune fermierilor referitor la Cleranda®?

Eu zic să-l folosească cu încredere, că e foarte bun, lasă terenul curat și în plus are o fereastră largă de aplicabilitate. După semănat, se poate aplica și nu e nicio problemă. E și normal că își merită banii, din moment ce faci producție mai mare.

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus