Fermierii români, despre tehnologia XR STAR: „Producție cu 10% mai bună față de alți ani”

Tehnologia XR STAR ajută fermierii să scape de bolile culturilor

Noua tehnologie XR de la BASF pentru protecția culturilor de cereale vine în ajutorul fermierilor cu cele mai bune produse! ?? În același timp, fermierii beneficiază și de XR STAR, parte a tehnologiei XR, care combină două fungicide de top pentru protecția culturilor de grâu și orz împotriva bolilor.

XR STAR este o variantă a tehnologiei XR ce le oferă fermierilor protecția dorită împotriva bolilor la culturile de cereale. Cele două substanțe active de top din care este compusă, Xemium ® și Revysol ® acționează eficient împotriva agenților patogeni.

Cum se aplică XR STAR

  • În primul tratament se aplică pachetul fungicid Revystar® Flex. Este compus din fungicidul Revystar® și fungicidul Flexity® și este recomandat pentru protecția culturilor de grâu și orz.
  • În al doilea tratament se aplică fungicidul Priaxor® EC. Oferă control asupra unui spectru larg de boli foliare și aduce beneficii AgCelence®.

Fermierii români au încredere în tehnologia XR STAR

Andrei Grigore este fermier în cadrul fermei Agromec Comlăuș, o fermă de cereale de aproximativ 1000ha. În 2022, acesta a hotărât să încerce tehnologia XR STAR de la BASF, pentru a lupta cu bolile de orz și grâu. „În prima fază de vegetație am folosit Revystar® Flex și apoi Priaxor®, am aplicat ulterior Revystar pe la sfârșitul lui martie, anul trecut. Temperatura fluctează foarte mult în această perioadă a primăverii, uneo poți ajunge și la -10 grade, dar rezultatele au fost optime și nu am avut probleme până la aplicarea celui de-al doilea tratament”, a precizat acesta.

Avantajele celor două elemente XR

Cu ajutorul XR STAR, beneficiezi de avantajele celor două elemente componente:

  • Elementul R (noul triazol Revysol®) te ajută prin adaptibilitatea și eficacitatea sa în primul tratament. Are efect curativ și o selecivitate bună indiferent de condițiile climatice.
  • Elementul X (molecula inteligentă Xemium®) îți oferă mobilitate în al doilea tratament. Atinge precis agentul patogen și oferă protecție pe termen lung.

Beneficiile tehnologiei de top

Experții BASF au venit cu soluții eficiente pentru ca fermierii să obțină calitatea pe care și-o doresc pentru culturile de cereale. Mulțumită XR STAR, aceștia beneficiază de avantaje de neegalat:

  • Efecte fiziologice AgCelenece®
  • Producții mari, de calitate și profitabile
  • Acțiune rapidă și de lungă durată
  • Combaterea eficientă a principalelor boli, precum făinarea, rugina brună, septorioza, arsura frunzelor sau fuzarioza

Bolile, dăunătorii, temperaturile, acestea sunt provocările cu care fermierii români se confruntă și pe care au reușit să le combată sau să le depășească, cu ajutorul produselor BASF.

„Cu Revystar® Flex în primul tratament am reușit să combat făinarea, septorioza, pătarea reticulară, ruginile și arsura frunzelor. Am aplicat primul tratament și nu am avut nicio problemă cu apariția bolilor. Am folosit Revystar® Flex, 750 de ml/ha si Flexity®250ml/ha, un pachet ajungand la 20 de ha. În tratamentul 2, cum spuneam, am ales să merg înainte cu Priaxor® deoarece ambele substanțe active din produs combat excellent septorioza, boala țintă pe care am încercat mult timp să o combatem. Am reușit să combatem și fuzarioza după tratamentul al doilea. Am aplicat 1l/ha de Priaxor® în faza de burduf înspicat. Folosind Priaxor® în cel de-al doilea tratament, nu a mai fost nevoie de aplicarea unui alt tratament datorită eficacității. Am observat că am combătut foarte bine ruginile, iar plantele s-au dezvoltat foarte bine; acest lucru a dus la niște recolte bune și de calitate”, a spus Andrei Grigore.

Profită de avantajele tehnologiei XR STAR și scapă de bolile la culturile tale de cereale! „Recomand cu încredere fermierilor să folosească XR STAR de la BASF, deoarece acesta conține 2 fungicide cu 4 substanțe active, care acționează în mod diferit. Astfel, bolile nu pot dezvolta rezistență, au protecție totală, efectele fiziologice sunt vizibile, iar sporul de producție crește semnificativ”, a adăugat Andrei Grigore, fermier din Arad.

Culturi similare

Tehnologia XR (Xemium® + Revysol®)

Soluția BASF pentru protecția completă împotriva agenților patogeni pe întreaga perioadă de vegetație a cerealelor.

Descoperă tehnologia XR

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus