Viitorul agriculturii în 2030: Mai mult cu mai puțin

Angajamentele industriei de protecție a plantelor pentru viitorul agriculturii

Atunci când a lansat Pactul Verde European, Comisia Europeană a demarat un proces amplu pentru crearea unui viitor mai sustenabil în agricultură. Industria de protecție a plantelor are un rol important de jucat și ocazia de a produce o diferență vizibilă.

Împreună cu partenerii noștri din Asociația Europeană de Protecție a Culturilor, ne aliniem și susținem concret cele 6 angajamentele creionate special pentru domeniul nostru până în anul 2030.

Obiectivul final: să generăm mai mult cu mai puține resurse și un impact redus asupra mediului.

viitorul agriculturii

Pentru următorii 10 ani, s-au stabilit schimbări pe trei direcții relevante:

  • Inovație și investiții: pentru a transforma sectorul agricol într-unul digital și verde, se vor investi 14 miliarde în inovații suplimentare, pe lângă investițiile deja făcute în crearea de soluții pentru fermieri.
  • Economie circulară: crescând rata de colectare a recipientelor din plastic până la 75% și stabilind o schemă clară de colectare, vom contribui la obiectivul UE de a crea o economie circulară, una care minimizează pierderile și resursele folosite, scăzând impactul ambalajelor asupra mediului.
  • Protejarea oamenilor și a mediului: pentru a reduce expunerea și riscurile folosirii pesticidelor, vom continua să ghidăm fermierii atunci când aleg produsele și echipamentele de protecție și desfășoară muncile de control al dăunătorilor.

Suntem de acord cu direcția în care vrem să mergem, ce contează e să facem pașii necesari pentru a ajunge acolo unde ne-am propus”, a explicat Géraldine Kutas, Director General al Asociației Europene de Protecție a Culturilor.

Industria de protecție a plantelor e hotărâtă să obțină o agricultură mai rezistentă și sustenabilă, pentru a duce la o recuperare economică mai bună, mai verde.

Mai multe informații

Mergi sus