Ziua Sănătății Plantelor

Ce înseamnă evenimentul pentru agricultura zilelor noastre

Organizația Națiunilor Unite a desemnat 12 mai Ziua Internațională a Sănătății Plantelor (IDPH) tocmai pentru a trage un semnal de alarmă în privința modului în care protejarea sănătății plantelor influențează în mod pozitiv eliminarea foametei, reducerea sărăciei, protejarea biodiversității și a mediului, cât și stimularea dezvoltării economice.

Plantele reprezină 80% din alimentele pe care le consumăm și 98% din aerul pe care îl respirăm. Conștientizarea publicului larg cu privire la rolul sănătății plantelor și la modalitățile în care trebuie să acționăm urgent pentru a reduce riscurile de dăunători și boli ale plantelor, precum și înțelegerea modului de restricționare a răspândirii dăunătorilor invazivi va contribui semnificativ în ceea ce privește securitatea alimentației globale. Bolile și dăunătorii sunt consecințe directe ale globalizării, comerțului și a schimbărilor climatice, fiind o problemă din ce în ce mai mare pentru diferite tipuri de culturi. Mana, viermele de toamnă, muștele fructelor, boala bananelor TR4, bolile maniocului și ruginile grâului sunt printre cei mai distructivi dăunători și boli ale plantelor la nivel global, conform FAO .

Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce in ce mai dependentă de capacitatea de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănatos. Gestionarea durabilă a dăunătorilor și a pesticidelor este esențială pentru a menține plantele sănătoase, protejând în același timp mediul. BASF oferă soluții inovatoare pentru o agricultură durabilă și vine în sprijinul fermierilor cu o gamă largă de produse pentru tratarea plantelor, precum erbicide, fungicide și insecticide. De exemplu, pentru culturile de cereale, plante oleaginoase, porumb, viță de vie sau pomi fructiferi, BASF oferă fermierilor produse flexibile în aplicare, independente față de factorii climatici și de sistemul de cultivare care au un efect de combatere durabil și acționează sigur datorită substanțelor active de top.

BASF urmărește aceleași obiective ca și Organizația Națiunilor Unite pentru următoarele decenii: un tip de agricultură mai sustenabilă, reducerea emisiilor de CO2, precum și digitalizarea tehnologiei agricole asigurând dezvoltarea soluțiilor care conduc la transformarea benefică a sistemului alimentar agricol.

Sănătatea plantelor este un subiect cu o importanță ridicată, ce trebuie tratat cu seriozitate, atât de fermierii locali, cât și de marile companii responsabile de securitatea alimentației globale. Sustenabilitatea și bunele practici agricole sunt prioritare pentru o bună dezvoltare a agriculturii, ținânâd cont de schimbările climatice și creșterea globală a populației.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF
Mergi sus