BASF a inaugurat primul său centru tehnic din România

Fermierii vor putea vedea la Tămădăul Mare cum se comportă produsele BASF în condiții reale de producție

Compania BASF a inaugurat la Tămădăul Mare primul său Centru de Competențe Tehnice din România. Aici se vor testa noile produse BASF pentru protecția plantelor, în condițiile specifice zonei de sud a României. Mai mult, echipa de cercetare a BASF va putea efectua la centrul tehnic și teste de eficacitate biologică a noilor fungicide, erbicide sau insecticide, în vederea omologării.


BASF este primul producător de produse pentru protecția plantelor care a obținut în România certificatul de recunoaștere oficială a testelor de eficacitate biologică. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a emis certificarea BPE (Bune Practici Experimentale) prin Comisia Națională de Omologare a Produselor de Protecție a Plantelor, drept recunoaștere oficială a testelor, conform principiilor BPE.


BASF – primul producător din industria de protecția plantelor acreditat BPE în România


Certificarea le va permite cercetătorilor BASF să testeze nu doar produsele deja omologate ale companiei BASF, dar și pe cele care se află în curs de omologare sau urmează să fie supuse procesului de omologare pentru România. Datele obținute în urma testelor efectuate în cadrul centrului tehnic BASF de la Tămădăul Mare vor putea fi astfel folosite pentru dosarele biologice de omologare a produselor pentru protecția plantelor. Experimentele efectuate de echipa de cercetare-dezvoltare a BASF în cadrul Centrului de Competențe Tehnice respectă în totalitate standardele Organizației Europene și Mediteraneene pentru Protecția Plantelor.


”Suntem mândri că România se alătură echipelor de cercetare BASF. În Europa, compania BASF are 45 de astfel de centre. Avem un potențial mare de cercetare în domeniul protecției plantelor în România, în special pentru culturile de câmp și cele horticole. Suntem o echipă cu experiență, dedicată acestei meserii”, spune Cristina Bunescu, managerul departamentului tehnic din cadrul Diviziei pentru Protecția Plantelor, BASF România.


Fermierii vor putea vedea direct rezultatele care se obțin folosind produse BASF


Prin Centrul de Competențe Tehnice, compania BASF dorește să arate fermierilor variantele tehnologice optime care asigură creșteri semnificative ale venitului net pentru cele mai importante plante de cultură din sudul României. Fermierii vor putea astfel să vadă diferite experimente realizate cu produsele omologate BASF în diverse situații specifice sau condiții diferite de presiune a bolilor sau dăunătorilor. Fermierii vor putea astfel aprecia direct beneficiile și calitatea înaltă a fungicidelor, erbicidelor sau insecticidelor BASF.


”Astfel, vom putea obține soluții personalizate pentru România, mai eficiente, pe care fermierii români să le poată folosi cu încredere, pentru cele mai bune rezultate. Vrem să vedem rezultatele noilor produse BASF aplicate în condițiile pedoclimatice specifice țării noastre. Nu întotdeauna condițiile naturale din altă zona geografică se potrivesc 100% cu cele din România,” declară Cristina Bunescu.


Certificarea BPE permite testarea produselor BASF în vederea omologării


La Tămădăul Mare a fost inaugurat primul Centru de Competențe Tehnice BASF din România, acreditat BPE. Pe lângă rolul său important în relația cu fermierii și testarea produselor, centrul de competențe tehnice va contribui și la dezvoltarea expertizei consultanților tehnici, consultanților de vânzări BASF sau partenerilor distribuitori sau producători de semințe. Totul, pentru a putea permite fermierilor să beneficieze de cele mai bune informații prin care să obțină produse agricole rentabile an de an.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus