Companiile BASF și Bosch își extind cooperarea și în domeniul digital, pentru a oferi fermierilor soluții inovative și de viitor

Cele două companii vor desfășura activități comune de cercetare pentru utilizarea eficientă și prietenoasă cu mediul a erbicidelor

Companiile BASF și Bosch își intensifică cooperarea de succes în dezvoltarea soluțiilor digitale pentru agricultură. xarvio™ Digital Farming Solutions, parte a grupului BASF și Bosch au înființat un centru comun, care le va permite să își desfășoare activitățile de cercetare și dezvoltare sub un singur acoperiș. Cele două companii colaborează încă din 2016 la un proiect comun, de aplicare inteligentă a erbicidelor. Este vorba despre o tehnologie de mare precizie în ceea ce privește aplicarea erbicidelor, capabilă să reducă semnificat volumul total de produse aplicate. Sistemul inteligent produs de cele două companii este programat să fie lansat pe piață în 2021.

Noua tehnologie poate, de asemenea, să facă diferența între plantele de cultură și buruieni, aplicând erbicidele în mod selectiv. Întregul proces are loc extrem de rapid, în doar câteva milisecunde. „Reunirea membrilor echipei într-un centru de competențe dedicat permite o acumulare de expertize și crește potențialul de sinergii ca urmare a canalelor directe de comunicare și coordonare în cadrul grupului de proiect”, a spus Andrew Allen, responsabil pentru Vehicule Comerciale și Off-road la Robert Bosch GmbH.

Cum funcționează noua tehnologie

Pe măsură ce mașina de erbicidat survolează câmpul, camerele sale de bord înregistrează imagini cu vegetația din întreaga zonă. Sistemul inteligent de gestionare a aplicării erbicidului analizează semnalele primite de la senzori și identifică prezența unei plante de cultură sau a unei buruieni.

Apoi, sistemul controlează jeturile de pulverizare și erbicidul este aplicat doar acolo unde este nevoie. Zonele fără buruieni, pe de altă parte, rămân neerbicidate. Întreaga procedură - scanare, identificare și aplicare - durează doar câteva milisecunde și se realizează într-o singură etapă de procesare. Rolul companiei Bosch în proiectul de cooperare vizează dezvoltarea tehnologiei senzorului de pe cameră, procesarea imaginilor și recunoașterea tiparelor, unitățile de control și conectivitatea sistemului.

În utilizarea practică zilnică, pe câmp, mașina de erbicidat cu tehnologia de aplicare inteligentă este conectată la xarvio™ FIELD MANAGER, care utilizează diverși parametri pentru a determina cu precizie ce tip de produs de protecția plantelor trebuie aplicat la cultura respectivă și în ce doză”, a explicat Tobias Menne, șef BASF Digital Farming.

Ce este xarvio™ FIELD MANAGER, de la BASF

xarvio™ FIELD MANAGER este o soluție digitală inovatoare, care îi ajută pe fermieri să ia decizii în diverse domenii ale activității lor agricole. Scopul acestei tehnologii este să realizeze un sistem de cultivare mai eficient, care să protejeze mediul înconjurător și să asigure totodată utilizarea optimă a fiecărei parcele de teren.

În orice moment, fermierii care utilizează xarvio™ pot vedea în orice moment starea terenului, pot obține recomandări pentru fiecare parcelă și pot descărca un set de hărți care indică recomandările de aplicare pentru fiecare zonă în parte.

xarvio™ este în topul transformărilor digitale din agricultură, optimizând producția de culturi. Tehnologia BASF oferă produse digitale pentru fermieri, bazate pe un model de platformă globală de agricultură care oferă sfaturi agronomice independente, specifice zonei de câmp, care să permită agricultorilor să își gestioneze culturile cât mai eficient și mai durabil. Produsele xarvio™ SCOUTING & FIELD MANAGER sunt folosite de fermieri din peste 100 de țări din întreaga lume.

Loturile inițiale de testare cu prototipuri, realizate în Europa și în America de Sud și de Nord au dat rezultate foarte bune. „Unul dintre următorii pași pe calea pregătirii sistemului pentru piață este optimizarea rezoluției mașinii de erbicidat pentru a realiza o aplicare și mai precisă a erbicidului”, a promis reprezentantul Bosch, Andrew Allen.

Mergi sus