BASF a lansat Regalis® Plus, primul regulator de creștere omologat în România pentru culturile de măr, păr și prun

Regalis® Plus este recomandat în special pentru plantațiile în regim intensiv sau superintensiv

BASF Agricultural Solutions România a lansat la Târgu Mureș Regalis® Plus, primul regulator de creștere omologat în România pentru culturile de măr, păr, gutui, prun și moșmon din România. Regulator de creștere a fost prezentat pomicultorilor și distribuitorilor în cadrul evenimentului organizat la Hotel Privo. Aproape 120 de invitați din majoritatea zonelor pomicole importante din țară, au luat parte la lansarea Regalis® Plus, iar mulți dintre aceștia au făcut deja precomenzi.

Regulatorul de creștere pentru pomii fructiferi Regalis® Plus va fi disponibil pentru comercializare începând din sezonul 2019, pentru toți pomicultorii. Produsul este însă recomandat în special pentru plantațiile de măr și păr cultivate în sistem intensiv și superintensiv. Momentul este cât se poate de oportun, având în vedere faptul că suprafețele cultivate în aceste sisteme au început să crească și în România. Produsul este deja cunoscut și utilizat cu încredere în țările europene de peste 10 ani.

Pentru pomicultorii profesioniști este important să obțină un echilibru între creșterea vegetativă a pomilor și dezvoltarea fructelor, pentru producții ridicate, de calitate și mai ales constante. Regalis® Plus este singurul regulator de creștere pentru pomii fructiferi care le poate oferi pomicultorilor acest nivel de precizie în producția modernă de mere.

Regalis® Plus are numeroase beneficii pentru pomicultori

Beneficiind de tehnologia AgCelence®, produsul Regalis® Plus și-a dovedit eficacitatea an de an, fiind inclus în toate planurile de tratament ale pomicultorilor europeni. Pe lângă de efectul de regulator de creștere, care reduce creșterea lăstarilor cu până la 40-50%, Regalis® Plus combate și focul bacterian. De aici, rezultă o serie de avantaje semnificative pentru fermele pomicole. Cel mai important, având în vedere situația din România, este faptul că acest regulator de creștere se va dovedi extrem de util în condițiile lipsei acute de forță de muncă.

Monitorizând tendințele și tehnologiile utilizate în alte țări, considerăm că acest produs va aduce numeroase beneficii pomicultorilor români: va reduce creșterea lăstarilor și astfel se vor reduce costurile cu tăierile, se va economisi timp și putem rezolva problema cu lipsa forței de muncă.

În al doilea rând, Regalis® Plus contribuie la optimizarea producției, influențează pozitiv legarea fructelor și calitatea producției; în al treilea rând, îmbunătățește rezistența fiziologică a plantei, declanșează mecanismele sale naturale de apărare și avem un bun control al focului bacterian. Succint, Regalis® Plus aduce un echilibru mult așteptat culturilor de măr”, explică Georgiana Bebeșelea, Responsabil Marketing Culturi Horticole în cadrul BASF Agricultural Solutions Romania.

Produsul acționează ca regulator de creștere, contribuie la optimizarea producției și crește rezistența plantei la focul bacterian

Mai exact, Regalis® Plus va face ca arhitectura coroanei pomilor să fie mai aerisită, permițând astfel luminii să pătrundă foarte bine. Pe lângă reducerea timpului alocat tăierilor, putem enumera și alte avantaje pentru fermieri: fructele vor fi uniform colorate, uniforme și în ceea ce privește mărimea. Producția este optimizată în mod continuu, asigurând o constanță de la un an la altul. În plus, utilizarea Regalis® Plus contribuie și la o acoperire mai bună a tratamentelor fitosanitare, și la o uscare mai bună a frunzelor și fructelor după ce au survenit precipitații. Toate acestea converg în obținerea unor rezultate economice și financiare favorabile pentru fermieri.

Regalis® Plus este singurul regulator de creștere omologat în România pentru culturile de măr, păr și prun

Produsul conține 100 g/kg din substanța activă prohexadion-calciu având o formulare pe bază de granule dispersabile în apă. Aceasta inhibă procesul de sinteză a giberelinelor, inhibă sinteza etilenei și interferează cu metabolismul flavonoidelor. Astfel, de aici, rezultă o serie de avantaje și beneficii ale lui Regalis® Plus: va contribui la o arhitectură optimă a coroanei pomilor, reducând lungimea lăstarilor; va conduce la producții constante de la an la an, eliminând alternanța de rodire și va asigura un bun control al focului bacterian, îmbogățind lista produselor omologate pentru acest agent patogen foarte periculos.

Folosit ca regulator de creștere pentru livezile de măr, păr și prun, Regalis® Plus se poate aplica într-unul sau două tratamente pe sezon. În primul caz, aplicarea se face în perioada înfloritului, în doza recomandată de 2,5 kg/ha. În cazul în care optăm pentru 2 tratamente pe sezon, doza recomandată este de 1,5 kg/ha pentru fiecare tratament. Primul tratament se va face pe perioada înfloritului, iar al doilea la începutul formării fructelor. În această variantă, controlăm și focul bacterian. Nu se vor aplica mai mult de 3 kg/ha într-un sezon de vegetație.

Regulatorul de creștere poate fi un sprijin util pentru pomicultori, în condițiile lipsei forței de muncă

Pentru controlul focului bacterian din livezile de măr, păr, moșmon și gutui, produsul se aplică în două tratamente pe sezon. Doza pentru culturile de măr și moșmon este de 1,25 kg/ha, iar pentru păr și gutui este de 1,5 kg/ha. Primul tratament se efectuează pe perioada înfloritului, iar al doilea se va aplica la începutul formării fructelor. După aplicare, Regalis® Plus va stimula mecanismele naturale de apărare a plantei, va crește rezistența naturală fiziologică la diferite situații de stres, facilitând astfel lupta împotriva agentului patogen Erwinia amylovora (focul bacterian).

În ceea ce privește compatibilitatea, regulatorul de creștere Regalis® Plus nu trebuie amestecat cu alte produse pe bază de calciu, utilizate în cazul carențelor de calciu. În rest, produsul este în general miscibil cu insecticide și fungicide, dar amestecul trebuie verificat în prealabil.

Echipa BASF: întotdeauna aproape de fermieri

Evenimentul de lansare a fost un regal, în adevăratul sens al cuvântului, dacă pot face un joc de cuvinte, atât din punctul de vedere al organizării, cât și al implicării fermierilor invitați”, spune Robert Băicoianu, Specialty Crops Sales Manager BASF. ”Consider că a fost cel mai reușit eveniment de lansare de până acum. Am văzut foarte mult interes din partea invitaților. Au fost multe întrebări legate de aspectele tehnice și de avantajele produsului. Toate acestea arată că interesul partenerilor noștri din ferme este din ce în ce mai mare. Am încredere că, în contextul problemei tot mai acute a lipsei forței de muncă, Regalis® Plus se va dovedi un real sprijin pentru pomicultori. Din acest punct de vedere, noi, cei de la BASF, ne bucurăm să putem fi un sprijin pentru fermieri, nu doar din punct de vedere fitosanitar, ci și tehnologic și economic”, a explicat Băicoianu.

Anul 2018 a fost unul în care echipa BASF a fost prezentă în foarte multe zone pomicole ale țării. Acesta a fost al 42-lea eveniment organizat de echipa de culturi horticole și de marketing din acest sezon. Au fost atât evenimente organizate în sală, cât și evenimente în câmp, prezentări, concursul de vinuri, conferințele pentru fitofarmacii. ”De pe colinele Iașilor până pe Valea Dâmboviței, din Fălticeni până la Suceava, am reușit anul acesta să fim aproape de fermele horticole din întreaga țară, acoperind toate ariile de interes. Am simțit că am făcut parte din armonia lucrului bine făcut, simțim că aroma aceasta de mere și de toamnă bogată s-a datorat și produselor noastre, iar pentru aceasta le mulțumim tuturor celor care urcă neîncetat pe culmile performanței, alături de BASF”, a mai spus directorul de vânzări pentru culturi horticole, Robert Băicoianu.

Produse BASF recomandate

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus