Erbicidul Pulsar® Plus lasă lanurile curate, fără buruieni

Vezi cât de mulțumiți sunt fermierii care au folosit Pulsar® Plus în tehnologia Clearfield® Plus la floarea-soarelui

Un erbicid standard (erbicid generic) conține substanța activă și un co-formulant. În schimb, Pulsar® Plus este un produs special , un erbicid dedicat pentru floarea-soarelui Clearfield® Plus, ce conține substanța activă imazamox și numeroși co-formulanți care îmbunătățesc retenția, absorbția și penetrarea substanței active în plante.

Formularea Pulsar® Plus este una de ultimă generație, inovatoare și patentată. Ca rezultat al formulării patentate, produsul are o aderență mai bună pe buruienile graminee și mai ales pe buruienile dicotiledonate, în special pe cele cu frunzele ceroase, precum Chenopodium, la care formulările obișnuite ale erbicidelor generice nu aderă în mod corespunzător.

După aplicare, Pulsar® Plus acoperă uniform buruienile. Ca rezultat, o cantitate mai mare de substanță activă pătrunde și se translocă mult mai rapid în buruieni, comparativ cu formularea standard de imazamox. Preluarea substanței active imazamox din produsul Pulsar® Plus poate fi chiar și de două ori mai rapidă, grație formulării inovatoare. Grație acestui avantaj, buruienile sunt combătute mult mai rapid și astfel rezultă o competiție mai redusă pentru plantele de floarea-soarelui.

Pulsar® Plus este preluat de frunze și parțial de rădăcini. Produsul este preluat, de asemenea, de plantele de floarea-soarelui, pentru un excelent control al Orobanche. Pulsar® Plus asigură o eficacitate îmbunătățită în combaterea buruienilor dificile, precum Xanthium , Chenopodium, Ambrosia, Orobanche, dar și pe buruieni graminee, precum Echinochloa sau Digitaria.

Ce spun fermierii care au aplicat Pulsar® Plus la floarea-soarelui

Laurențiu Bălăceanu, Izvorul mare, jud. Constanța

Întâlnim o plajă foarte variată de buruieni în zona noastră. Nouă ne este frică, în primul rând, de Orobanche . Asta este, cred, dușmanul agricultorilor din Dobrogea. Mai avem probleme și cu cânepa, pe care o cunoaștem de ani de zile. Surprinzător însă, am văzut că a început ușor-ușor să dispară, cu ajutorul erbicidului Pulsar® Plus.

Anul acesta, investiția făcută într-un hectar de floarea-soarelui Clearfield® Plus sper că va fi de maximum, sper, doar 40% din ceea ce voi recolta. Și aici venim cu tot ce presupune asta: fungicid bun, sămânță bună, erbicidul Pulsar® Plus, îngrășăminte administrate cum trebuie și, bineînțeles, toate lucrările făcute la timp. Dacă nu cheltuim pe niște produse bune, degeaba vin eu să cumpăr sămânța aceasta foarte bună și să nu folosesc sistemul Clearfield® Plus, adică să dau altceva. Nu merită. Tehnologia se face ca la carte ca să dea rezultate.

Am testat tehnologia Clearfield® Plus și am văzut că, într-adevăr, la câte ploi am avut, pentru că anul acesta a fost unul foarte ploios, Pulsar® Plus a fost un erbicid incredibil. Nu mă așteptam la rezultate atât de bune. Eu am ales doza de 1,6 litri la hectar, aplicată într-o singură trecere. Am ieșit cu un 15-20% mai ieftin decât clasicul erbicid Pulsar 40, la momentul acesta. Bineînțeles, ca să avem o cultură așa de frumoasă, am folosit și fungicidul Pictor®, iar rezultatele chiar se văd. Într-adevăr, se văd. După atâtea ploi, care au depășit, cred eu, 250 de litri de apă pe metrul pătrat, nu avem buruieni în cultură.

Nicușor Tăroiu, Cobadin, jud. Constanța

În zona noastră, cel puțin la floarea-soarelui, există infestări cu Orobanche (lupoaia), o plantă parazită extrem de vorace, dar și buruieni foarte dificil de combătut, precum Cornuți, Xanthium, volbura, pălămida, Cirsium. Aceasta din urmă este extrem de dăunătoare în anumite zone.

La floarea-soarelui, în această tehnologie, sistemul Clearfield® Plus, am aplicat Pulsar® Plus în doza de 1,6 litri la hectar, deci nu doza maximă. Așa cum se vede, cultura de floarea-soarelui este curată, este uniformă, neafectată de nicio concurență. Sunt foarte mulțumit de tehnologia Clearfield® Plus, cu siguranță o vom folosi în continuare.

Dan Mihail Drăgoi, Catane, jud. Dolj

Pulsar® Plus este un erbicid mult mai economic și mult mai bine gândit. Este un avantaj să îl folosești, față de Pulsar 40. Ne conferă o flexibilitate în aplicare mult mai mare față de Pulsar 40. Perioadele de aplicare sunt de la 2 până la 8 frunze.

Viorel Rusu, Tutova, jud. Vaslui

Folosim în tehnologia noastră la floarea-soarelui Clearfield® Plus erbicidul Pulsar® Plus. Noi am mers pe o doză de 1,5 litri pe hectar. Momentul aplicării a fost între 4-6 frunze. Rezultatele, așa cum se pot vedea sunt excelente. Fără îmburuienări, fără infestări cu lupoaie. Am avut satisfacții folosind erbicidul Pulsar® Plus. Am adoptat această tehnologie, Clearfield® Plus, deoarece este una nouă, de top.

Mihai Rezeanu, Islaz, jud. Teleorman

Pentru prima dată, am alocat o anumită suprafață culturii de floarea-soarelui în sistem Clearfield® Plus. Am aplicat erbicidul Pulsar® Plus, de la BASF, în doza de 2 litri la hectar, în faza de 4-6 frunze. Erbicidul Pulsar® Plus a combătut principalele buruieni problemă, pe care noi le avem în zonă. Pe viitor, la cum arată de bine cultura, cred cu tărie că vom mări suprafața de floarea soarelui în sistem Clearfield® Plus.

Descoperă și tu de avantajele erbicidului Pulsar® Plus! Profită de pachetul promoțional Pulsar® Plus & Pictor® . La fiecare 50 de litri de erbicid Pulsar® Plus achiziționați, vei primi gratuit și 4 litri de fungicid Pictor®, pentru o cultură de floarea-soarelui care te scapă de grija buruienilor și a bolilor. Contactează un reprezentant BASF și află mai multe detalii despre oferta promoțională.

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Mergi sus