Cum se prezintă hibrizii de rapiță InVigor la ieșirea din iarnă

Noii hibrizi de rapiță InVigor, de la BASF, au fost deja puși la treabă în Timiș

Fermierul care administrează ferma de 2700 ha, din care 660 sunt cultivate cu rapiță. A decis să înființeze un lot de test pe o suprafață de 100 de hectare.

S-a ales hibridul BASF Invigor Inv1166 CL, parte din sistemul de producție Clearfield® la rapiță. Tratamentul aplicat în toamnă a fost compus din:

  • Fungicid Caramba, în doza de 0.7 l/ha
  • Erbicidul Cleranda®, în doza de 2/lha

Așa cum se poate vedea în imagini, hibridul BASF s-a comportat excelent. Deși în fermă se mai cultivă alți 10 hibrizi de rapiță, produși de alte companii de semințe, aspectul hibridului Invigor INV 1166 CL este vizibil mai bun. Fiind dezvoltat mai bine, hibridul BASF a pierdut cel mai mic volul de foliaj în urma trecerii peste iarnă, prezentând o culoare verde închis, fără urmă de boli în lot. De asemenea, sistemul radicular este foarte bine dezvoltat.

În privința buruienilor, sistemul de producție Clearfield® a oferit cel mai bun control, cu eforturi minime. Costurile au fost așadar mult mai mici, comparativ cu loturile cu tehnologie convențională, unde a fost nevoie să se aplice trei tratamente, generând astfel cheltuieli mai mari.

Pentru mai multe detalii despre hibrizii de rapiță InVigor sau tehnologia BASF de protecție a rapiței, contactează reprezentantul BASF din zona ta .

Culturi similare

Mergi sus