Liderii industriei agricole își unesc forțele pentru a introduce tehnologia sistemelor închise de transfer pentru fermierii europeni

Ce este sistemul easyconnect și cum îi poate ajuta pe fermieri, protejând mediul în același timp

Companiile BASF, ADAMA, Corteva Agriscience, Nufarn și Syngenta își unesc forțele pentru îmbunătățirea modului de gestionare a produselor pentru protecția culturilor în Europa prin promovarea utilizării tehnologiei sistemului de transfer închis CTS. Companiile sunt acum în fazele de proiect pilor pentru sistemele CTS ”easyconnect” în anumite țări. Beneficiarii principali ai acestor tehnologii vor fi fermierii, operatorii și, bineînțeles, mediul.

Sistemul de conectare ușoară este format din două componente: un capac unic cu înșurubare, premontat pe ambalaje și un sistem de cuplaj la rezervor. Acestea formează sistemul CTS. Până în sezonul 2021-2022, companiile plănuiesc să echipeze cu astfel de sisteme standard o serie întreagă de ambalaje standardizate conform IS 63. Sistemul va fi disponibil inițial pentru fermierii din Germania, Franța, Marea Britanie, Olanda și Danemarca. Ulterior, sistemul va fi făcut disponibil și pentru restul țărilor.

”Un sistem CTS precum Easyconnect permite ca produsele de protecție a plantelor să poată fi transferate direct din ambalaj în rezervorul utilajului de pulverizare și totodată să măsoare cu exactitate volumul substanței chimice transferate. Acest lucru reduce semnificativ expunerea operatorilor și riscurile de mediu cauzate de stropirea sau vărsarea accidentală”, a explicat Livio Tedeschi, vicepreședinte senior soluții agricole EMEA și CIS, BASF SE.

„În ziua de azi, există foarte mult interes pentru eficiență în fermă. Pentru a maximiza timpul petrecut pe teren în zilele bune de pulverizare, operatorii vor să-și reducă timpii de încărcare fără a face compromisuri de siguranță. CTS, în special easyconnect, ajută la asta. Suntem convinși că fermierii îl vor considera benefic”, a spus Louise Brinkworth, Product Stewardship Manager Europa de Nord, Corteva Agriscience.

Bertrand Lombard, vicepreședinte ADAMA Europa de Sud, a adăugat: „Este un beneficiu semnificativ pentru fermier atunci când CTS este simplu de utilizat; tehnologia easyconnect minimalizează gradul de manipulare manuală a produselor de protecție a plantelor și reduce riscurile."

„Am fi încântați să vedem că fermierii adoptă CTS. Acesta este motivul pentru care cinci dintre cei mai mari jucători din industrie fac acum un pas suplimentar pentru a testa în mod independent sistemul de conectare la scară largă și pentru a îmbunătăți continuu modul în care sunt manipulate produsele de protecție a culturilor”, a declarat Karina von Detten, șefa de portofoliu Solutii EuMEA la Nufarm.

Dezvoltat de BASF în colaborare cu producătorii de echipamente terțe, easyconnect a fost testat pe scară largă în ferme din diferite țări încă din 2015. Pe baza feedback-ului fermierilor, sistemul a fost îmbunătățit constant în ceea ce privește manipularea și viteza, ceea ce face umplerea mai rapidă decât prin sistemele actuale.

Alți jucători din sectorul agrochimic, producătorii de echipamente sau orice alte părți interesate să se alăture efortului de lansare a sistemului easyconnect în țările menționate mai sus sunt bineveniți să contacteze oricare dintre cele cinci companii pentru mai multe informații.

Mergi sus