BASF lansează noul fungicid Sercadis® dedicat pomicultorilor

Fungicidul de ultimă generație oferă protecție de lungă durată împotriva rapănului și făinării la măr și păr

Pomicultorii români se confruntă în fiecare zi cu provocări tot mai mari, atât în ceea ce privește protecția culturilor de pomi fructiferi, cât și în ce privește gestionarea afacerilor tot mai complexe sau responsabilitatea față de mediu și societate. Compania BASF înțelege faptul că pomicultorii au nevoi specifice. De aceea, pentru a veni în sprijinul pomicultorilor, BASF a lansat Sercadis® , cel mai nou fungicid pentru combaterea rapănului la măr și păr.

Evenimentul de lansare a fungicidului Sercadis® a avut loc la finalul lunii noiembrie, la Sinaia, în prezența a peste 100 de persoane, pomicultori de top, distribuitori de produse pentru protecția plantelor și presă de specialitate.

Fungicidul Sercadis® este conceput pentru a fi flexibil la nevoile pomicultorilor

Conceptul Sercadis® poate fi rezumat simplu: recolte de colecție. De altfel, folosind acest produs, pomicultorii pot fi siguri că vor obține recolte bogate și de cea mai bună calitate. Sercadis® oferă mai multe beneficii importante în ceea ce privește protecția culturii și managementul rezistenței, iar evenimentul de lansare a fost structurat în așa fel încât să ilustreze și să explice de o manieră artistică fiecare beneficiu.

Tehnologia BASF de protecție a pomilor fructiferi, a culturii de măr a fost punctată succint, fiind urmată de un film de prezentare a produsului Sercadis®, realizat cu ajutorul tehnologiei video 3D. Rând pe rând, unii dintre cei mai mari pomicultori au prezentat problemele și provocările cu care se confruntă și eforturile pe care le fac pentru a ține sub control atacurile de rapăn la măr și păr.

Sercadis® va contribui în viitor la obținerea unor producții de calitate foarte bună

Participanții au avut ocazia de a vedea rezultatele obținute de fungicidul Sercadis® în testele de eficacitate, în prezentarea ținută de Dr. Jacek Lewko, din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare BASF Polonia. Acesta a prezentat atât profilul produsului, cât și explicații ale rezultatelor obținute. Dr. Lewko a fost secondat de Robert Băicoianu, specialty crops sales manager BASF România.

”Este un produs care va contribui în viitor la obținerea unor producții de calitate foarte bună. De altfel, anul acesta, BASF a lansat pe piața românească două produse, Delan® Pro și Sercadis®, care sperăm să se regăsească în planul de combatere pe 2018 al cât mai multor fermieri”, a spus Băicoianu.

Participanții au apreciat apoi momentul de dans modern, inspirat chiar din beneficiile produsului Sercadis®, moment ce a ilustrat în special protecția de lungă durată a produsului. Evenimentul a culminat însă cu o prezentare de modă creativă, în cadrul căreia patru modele au purtat patru rochii diferite, fiecare dintre acestea simbolizând câte un beneficiu al noului fungicid. ”Evenimentul în sine, modul de prezentare, momentele speciale, toate au făcut ca evenimentul să fie un succes. Cineva chiar spunea că am fost la granița între spectacol și o lansare tehnică, ceea ce nu poate decât să ne bucure, pentru că am reușit să împletim latura de entertainment cu partea de lansare și informare despre noul produs, într-un format cât se poate de interesant pentru toată lumea”, a completat Robert Băicoianu.

Performanță unică în grupa SDHI, datorită noii substanțe active Fluxapiroxad

Sercardis® este un fungicid de ultimă generație, pentru combaterea rapănului la măr și păr, precum și a făinării la aceste două culturi. Produsul a fost creat în scopul de a fi flexibil pentru nevoile fermierilor, oferindu-le eficacitate ridicată și protecție de lungă durată împotriva agenților patogeni Venturia inaequalis, Venturia pirina și Podosphaera leucotricha. Substanța activă din componența Sercadis® este Fluxapiroxad, aparținând clasei Carboxamide (SDHI).

Fluxapiroxadul inhibă enzima Succinat Dehidrogenază și blochează producerea de energie a agentului patogen. Vorbim de o substanță unică în clasa sa, deoarece Fluxapiroxad are un mod unic de acțiune: moleculele sale pot lua conformații atât lipofile, cât și hidrofile, adaptându-se rapid și trecând cu ușurință de barierele membranare,

Mai mult, substanța activă Fluxapiroxad se fixează puternic pe stratul ceros al frunzei, iar moleculele sale încep să se unească, formând cristale ce aderă ferm la stratul ceros. Roua sau precipitațiile mobilizează mici părți ale substanței active din depozitele de pe suprafața frunzei, asigurând astfel redistribuirea intensă a depozitelor de Fluxapiroxad, deci o protecție prelungită și de încredere.

Beneficiile fungicidului contribuie la protecția personalizată a culturii de măr sau păr

”Fungicidul Sercadis® este un produs cu un mod nou de acțiune și cu o mișcare translaminară si acropetală în plantă, care formează depozite la suprafața frunzelor. Determină o perioadă lungă de acțiune, o fixare puternică pe cuticula frunzei. De asemenea, beneficiază de o compatibilitate și miscibilitate foarte bune, precum și de mai multă independență față de condițiile climatice.

După aplicare se usucă în câteva minute, ceea ce ii oferă rezistență la eventualele precipitații care ar putea apărea la scurt timp după aplicare. Este un produs pe care îl recomandăm a fi aplicat preventiv, dar în ceea ce privește managementul rezistenței pentru combaterea rapănului la măr sau păr îl recomandăm să fie aplicat cu un partener precum Delan® Pro sau Polyram®. Această recomandare este în acord cu regulile FRAC (Fungicide Resistance Action Committee).

Sercadis® va fi disponibil în noul sezon la distribuitorii BASF

”Acest fungicid are o fereastră largă de aplicare, cu recomandarea noastră de a fi folosit în perioadele cele mai sensibile, respectiv înainte si după înflorit (faza de buton roz, respectiv scuturarea petalelor). În concluzie, este un produs ca va contribui în viitor la obținerea unor producții de calitate foarte bună”, caracterizează Robert Băicoianu cel mai nou produs lansat de BASF.

După acordarea diplomelor de onoare pentru pomicultorii care s-au remarcat în această activitate de-a lungul anilor, evenimentul de lansare a produsului Sercadis® a culminat cu o prezentare de modă creativă, prin care patru modele, fiecare purtând rochii diferite, au simbolizat câte un beneficiu al produsului.

În cele din urmă, invitatii s-au putut delecta cu o expoziție de mere, în care pomicultorii de top din toată țara și-au prezentat recoltele de colecție.

Fungicidul Sercadis® este omologat și pentru combaterea făinării la vița de vie și va fi disponibil în noul sezon la distribuitorii BASF .

Vezi imaginile de la evenimentul de lansare a produsului Sercadis®:

GALERIE FOTO

Culturi similare

Mergi sus