Concursul BASF ”Povești cu vinuri românești” continuă și în 2017

Înscrie-ți vinul în concurs și poți câștiga premii extraordinare, pentru dezvoltarea afacerii tale!

În 2016, compania BASF a dat startul concursului „Povești cu vinuri românești” , adresat viticultorilor mici și mijlocii. Prima ediție a concursului le-a oferit acestora nu doar ocazia de a vedea calitatea vinurilor produse, ci și o oportunitate pentru a-și promova atât afacerea cât și rodul podgoriilor îngrijite cu trudă.


Cu sprijinul Asociației Degustătorilor Autorizați din România, compania BASF a evaluat vinurile produse de viticultorii mici și mijlocii din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania, în cadrul a patru etape regionale. La concursul ”Povești cu vinuri românești” au putut lua parte toți producătorii mici și mijlocii, care cultivă viță de vie pe maximum 100 de hectare. Aceștia au putut înscrie vinurile dorite, cu condiția să fi fost obținute în ultimii 3 ani de producție (2013, 2014 sau 2015).


În total, la concurs au fost înscrise 260 de vinuri. Cele mai alese vinuri roșii, roze și albe s-au calificat în marea finală de la Alba Iulia. Acolo, juriul format din membrii ADAR, degustători profesioniști, cu înaltă calificare, au evaluat cele 36 de vinuri finaliste, folosind sistemul internațional de punctaj, în care se analizează culoarea, aspectul, intensitatea, tipicitatea și calitatea mirosului și gustului, persistența acestuia din urmă, respectiv armonia generală.

Juriul, prezidat de domnul Georgel Costache, vicepreședintele ADAR și singurul degustător expert din România care a obținut marea medalie de aur la concursul mondial de vinuri Bruxelles, a desemnat vinurile câștigătoare:

  • Vin roșu: Merlot, din 2013, produs de Crama Basilescu.
  • Vin alb: Muscat Ottonel, din 2015, înscris de Casa de Vinuri Podgoria, din Buzău
  • Vin roze: un cupaj între Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah, produs în 2015 la Crama Licorna.


Câștigătorii au beneficiat de marele premiu pus la dispoziție de BASF: trei kit-uri de promovare a afacerii la nivel național, în valoare de 5.000 de euro fiecare. ”Noi, cei de la BASF, iubim vinul și pe cei care trudesc la facerea lui. Le știm zbaterile cotidiene și ardoarea cu care-și doresc să reușească. Am pus și noi o picătură de speranță peste nectarul strugurilor și am așteptat împreună succesul celor mai apreciate vinuri prezente în concurs.


Vezi catalogul vinurilor finaliste la concursul ”Povești cu vinuri românești”


Cu fiecare ocazie, am transmis tuturor încrederea în vinul bun și în faptul că BASF este un partener onest, prima opțiune atunci când fermierii se confruntă cu o problemă. Și credem că toți participanții au câștigat, fiindcă juriul, alcătuit din membri de marcă ai ADAR, a vorbit pe înțelesul tuturor despre reguli, calitate și succes”, spune Robert Băicoianu, director vânzări culturi horticole BASF și unul dintre artizanii concursului.

A început numărătoarea inversă pentru ediția cu numărul… 2


Povestea continuă și anul acesta. Am văzut interesul crescut al participanților, am luat aminte de aprecierea pe care ne-au acordat-o pentru ocazia de a vedea cum își pot îmbunătăți vinurile, dar și cum își pot proteja mai bine culturile de viță de vie. De aceea, vom organiza în 2017 a doua ediție a concursului ”Povești cu vinuri românești”.


Concursul BASF ”Povești cu vinuri românești” va avea loc în perioada februarie-mai. Ca și anul trecut, vom organiza tot patru ediții regionale, pentru Moldova, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, respectiv Transilvania, urmate de marea finală de la… Sibiu. Prima etapă regională va avea loc pe 16 februarie, la Odobești. Viticultorii mici și mijlocii care doresc să se înscrie la concursul BASF ”Povești cu vinuri românești 2017” o pot face completând formularul de înscriere .

Un vin produs cu talent și dăruire merită pus în lumina reflectoarelor


Crezi că vinul tău poate susține o prestație de succes în fața celor mai critice gusturi ale juriul ADAR? Cultivi viță de vie pe maximum 100 de hectare? Atunci descarcă formularul de înscriere, completează-l cu datele tale, trimite-ne o probă din fiecare vin înscris până la data limită și vino la eveniment.


Ai ocazia unică de a pune bazele unui brand de vinuri în adevăratul sens al cuvântului. Îi vom răsplăti pe cei trei mari câștigători cu câte un premiu special, în valoare de 6.218 euro, sub forma unui publireportaj la AgroTV și, la alegere, servicii de promovare a afacerii sau produse pentru protecția culturii de viță de vie.


Grăbește-te! Data limită pentru înscrierea la ediția regională Moldova este 13 februarie. Vezi mai jos programul complet al concursului ”Povești cu vinuri românești 2017”.

RegiuneData limită pentru înscrieriData evenimentLocațieAdresă colectare probe vinuri și contactAdresă evenimentPersoana contact colectare proba vinuri
MOLDOVA13 februarie 201716 februarie 2017GREEN GARDENGreen Garden Resort Odobești, jud. Vrancea,Green Garden Resort Odobești, jud. Vrancea,recepție 0743 112 266
MUNTENIA ȘI DOBROGEA20 februarie 201723 februarie 2017HOTEL PIETROASACartier Broșteni, bloc P20, sc A, ap 13, BuzăuPiața Daciei nr 1, BuzăuDumitru Paul, 0760 847 048 / 0728 887 815
OLTENIA27 februarie 20172 martie 2017HOTEL SOFIANUAleea Bradului nr 1, Bl C, Sc B, ap 11, Râmnicu Vâlcea, Jud ValceaStr. Știrbei Vodă, Ramnicu VâlceaDragoș Soare, tel. 0766 724 441 / 0728 887 815
TRANSILVANIA6 martie 20179 martie 2017HOTEL PARCstr Trestiei nr 28, Alba IuliaStr. Primăverii, nr 4, Alba IuliaAdrian Urdereanu, tel. 0745 914 271 / 0728 887 815
FINALA
SIBIU 10 mai 2017HOTEL HILTONStr. Bihorului, nr 14, ap 14, SibiuStr. Pădurea Dumbrava, nr 1, SibiuCristina Tudor, tel. 0745 279 789 / 0728 887 815

Mergi sus