Ce se întâmplă cu adevărat dacă nu se aplică produsele de protecție a plantelor?

O campanie a ECPA arată efectele nefolosirii produselor de protecția plantelor


Asociația Europeană a Industriei de Protecția Plantelor (ECPA) pune în mod continuu materiale de comunicare la dispoziția publicului, pentru a face mai bine înțeleasă poziția companiilor din industria de protecția plantelor. Recent, ECPA a lansat o nouă campanie care aduce în dezbatere și subliniază importanța contribuției industriei de protecție a plantelor la asigurarea hranei oamenilor.


Numele campaniei sugerează clar conținutul acesteia: ”Cu sau fără pesticide?” Este întrebarea centrală, al cărei răspuns vine sub forma fotografiilor și cifrelor ce demonstrează diferența semnificativă pe care acestea o fac în ceea ce privește producția de hrană și totodată disponibilitatea acesteia în supermarketurile de unde ne facem cumpărăturile.


Mesajul principal este clar: pesticidele contribuie la o agricultură sustenabilă și ajută fermierii să producă hrană sigură și accesibilă. Obiectivul principal al campaniei ECPA este să schimbe percepția oamenilor. Scopul ei este de a porni un dialog real între toate părțile interesate de la Bruxelles. ECPA se poziționează astfel ca o sursă sigură de informații și un avocat al producției de hrană suficientă, de calitate și totodată accesibilă. După prima rundă de discuții de la Bruxelles cu politicieni, ONG-uri și lideri de opinie, campania ”Cu sau fără pesticide” va fi extinsă și în celelalte state membre ale Uniunii Europene.


Pe lângă scopul expus mai sus, campania include și materiale video, evenimente și demonstrații dedicate. Povestea unuia dintre fermieri este deja disponibilă în mediul online. Noi, cei de la BASF, încurajăm sprijinirea acestei campanii și studiile prezentate în cadrul acesteia. Pentru mai multe detalii, puteți vizita site-ul oficial al campaniei, www.ecpa.eu/with-or-without

Mergi sus