Pendimetalin – necesitatea de a avea un erbicid eficient

Ce rol are această substanță activă în menținerea costurilor reduse pentru erbicidare

Legumele precum tomatele, vinetele, ardeii, sau ceapa, oferă beneficii importante pentru sănătatea consumatorilor, ca parte a unei diete echilibrate. Astfel de alimente obținute local, la prețuri accesibile, de înaltă calitate și, desigur, sănătoase, reprezintă o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Deși problemele create de boli, dăunători sau buruieni în aceste culturi sunt la fel de importante ca și cele întâlnite în culturile de câmp (grâu, porumb), soluții inovatoare eficiente de protecție a plantelor sunt adesea indisponibile legumicultorilor.


Pendimetalin: un erbicid care menţine costurile reduse


Pendimetalin este o substanță activă eficientă, o soluție de încredere pentru agricultorii din UE. Cu un record remarcabil de peste 30 ani, acesta poate fi utilizat pentru o gamă largă de culturi, inclusiv pentru legume . Fără această substanță activă, pierderile de producție ar duce la creșteri considerabile ale costurilor și, implicit, ale prețurilor legumelor.

Pendimetalin determină creșterea productivității


Importanța pendimetalin-ului în protejarea culturilor a fost evidențiată şi printr-un studiu efectuat în Marea Britanie, unde s-a ajuns la concluzia că, fără pendimetalin, cultivatorii de orz de toamnă ar pierde mai mult de 10% din profituri. Erbicidele care conțin pendimetalin sunt eficiente şi în sistemele cu lucrări minime ale solului sau fără lucrări ale solului. Fără aceste produse, costurile crescute și producțiile reduse ar putea reduce marja brută în UE cu 15%.

Pendimetalin contribuie la managementul rezistenței


Rezistența la erbicide se întâlnește în timp la toate buruienile, prin selecția naturală a plantelor care sunt capabile să supraviețuiască dozelor repetate de produse pentru protecția plantelor. Plantele rezistente supraviețuiesc și se înmulțesc până când domină, în cele din urmă, respectiva cultură. Așa cum este cazul produselor farmaceutice, cheia pentru gestionarea cu succes a rezistenței este disponibilitatea unei game largi de produse, oferind diferite moduri de acțiune.


Lipsa acestei substanțe ar avea impact inclusiv asupra disponibilității cerealelor. Un studiu de impact realizat pentru culturile de cereale din marea Britanie a relevat faptul că reducerea producției poate ajunge la 8%, ceea ce s-ar traduce în scăderi financiare de peste 400 de milioane de euro, pentru culturile de grâu și orz.

Pendimetalin menţine preţurile reduse


De-a lungul anilor, pendimetalin a demonstrat cel mai favorabil raport beneficiu-cost pentru agricultorii în cazul diferitelor culturi, cum ar fi tomate, ceapă etc. Formularea sub formă de microcapsule a minimizat evaporarea, asigurând o eficacitate ridicată în combaterea buruienilor.

Pendimetalin este o soluţie excelentă pentru combaterea buruienilor


Pendimetalin se aplică pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale şi a unor specii importante de dicotiledonate anuale. Inhibă atât diviziunea celulei, cât şi alungirea acesteia în meristemul rădăcinilor. Dezvoltarea buruienilor este stopată direct ca urmare a absorbţiei prin vârfurile de creştere. Buruienile mor imediat după germinare sau răsărire, fiind eliminate timpuriu din competiţie.

Pendimetalin oferă siguranţă în utilizare


Folosit conform instrucțiunilor şi recomandărilor de pe etichetă, pendimetalin este sigur pentru operatori. Pendimetalin se aplică la începutul sezonului, iar reziduurile se află sub nivelul maxim admis. De asemenea, pendimetalin este sigur pentru consumatori.

Surse:


1. ADAS report “Pendimethalin – its value to EU agriculture” 2013


2. Clarke, Wynn, Twinning, Berry, Cook, Ellis and Gladders: Pesticide availability for cereals and oilseeds following revision of Directive 91/414/EEC; effects of losses and new research priorities. HGCA Research Review No.70, March 2009.


3. ADAS report “Pendimethalin – its value to EU agriculture” 2013


4. ADAS report “Pendimethalin – its value to EU agriculture” 2013


5. Giannopolitis, C.N. The necessity and the benefits of using Pendimethalin in Southern Europe, 2012.


6. ADAS report “Pendimethalin – its value to EU agriculture” 2013


7. http://www.ecpa.eu/article/food/minor-use-major-value

Mergi sus