Fermierii mai pot depune Declarația Unică până pe 31 iulie

Guvernul a prelungit termenul limită

Guvernul a prelungit prin ordonanță de urgență termenul limită la care se poate depune Declarația Unică. Noul termen este 31 iulie 2018. Autoritățile au luat această măsură din cauza cozilor mari de la ghișeele ANAF. Nici contribuabilii care au ales varianta de a depune Declarația Unică prin intermediul Spațiului Privat Virtual nu au fost ocoliți de probleme, deoarece site-ul ANAF a avut probleme de funcționare.

Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale trebuie completată și depusă de contribuabilii persoane fizice și juridice. Deci, inclusiv fermierii și toți cei care au înregistrat sau estimează că vor înregistra venituri din activitatea agricolă sau alte categorii conexe.

Cei ce depun Declarația Unică ”vor beneficia și de o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificație de 5% se acordă, de asemenea, și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii”, explică ANAF. În schimb, fermierii care nu vor depune Declarația Unică până la 31 iulie 2018 sunt pasibili de amendă de la 50 lei până la 500 de lei, potrivit Codului de Procedură Fiscală.

Fermierii pot depune Declarația Unică completată pe hârtie la ghișeele ANAF, pot trimite formularul prin poștă sau pot alege să îl completeze în format electronic și să îl depună online. Declarația trebuie completată pe surse şi categorii de venit. Cei ce au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligația depunerii declarației unice vor completa câte o secţiune pentru fiecare categorie şi sursă de venit, atât pentru veniturile realizate în anul 2017, cât şi pentru veniturile estimate pentru anul 2018.

ANAF a pus la dispoziția contribuabililor și un Ghid privind depunerea Declarației Unice . Pentru cei ce vor să nu mai stea la cozile de la ghișee și aleg varianta înscrierii în Spațiul Privat Virtual, există și instrucțiuni necesare înrolării în SPV . De asemenea, producătorii agricoli pot citi instrucțiunile de completare și pot vedea exemple de completare a Declarației Unice pentru sectorul vegetal , furnizate de Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal.

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus