Terenurile vor mai putea fi scoase din circuitul agricol timp de 5 ani

Legea a fost promulgată pe 9 decembrie

O nouă lege cu privire la domeniul agricol a fost promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, terenurile extravilane pe care au fost ridicate construcții înainte de 25 iulie 2017 vor putea fi scoase din circuitul agricol într-o perioadă de cinci ani. Aceasta a fost extinsă de la doi ani.

Legea stabilește măsurile de aplicare a dispozițiilor art. II alin. (1) din Legea nr. 186/2017 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991. Dispozițiile se aplică astfel pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Inițiatorii legii motivează extinderea prin faptul că perioada de doi ani a expirat. Propunerea de extindere a termenului vine pentru a rezolva toate cazurile existente. Scoaterea temporară sau definitivă a unui teren extravilan din circuitul agricol se poate face la solicitarea beneficiarilor. Pentru a putea fi scos din circuitul agricol trebuie achitate anumite tarife către Fondul de ameliorare a fondului funciar.

Tarifele sunt calculate conform unei note întocmite de direcția pentru agricultură județeană, în baza actelor doveditoare depuse de beneficiar. În funcție de clasa terenului agricol, tarifele pot varia între 2 lei/mp și 4 lei/mp.

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus