BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Pachete promoționale pentru protecția culturii de cereale

Alege produse eficiente care îți protejează investiția

Fermierii profesioniști își pregătesc din timp inputurile de calitate pentru protecția culturii de cereale. Pentru ei, BASF Agricultural Solutions a creat oferte promoționale dedicate, cu pachete capabile să ofere o protecție de invidiat, pentru a putea atinge potențialul dorit de producție.

Alege pachetul promoțional potrivit

Oferta Flexity® Trio + Biathlon® 4D (fungicid + erbicid)

Alege promoția pentru 1 pachet fungicid Flexity® Trio + 2 pachete de erbicid și vei beneficia de un preț cu 5% mai mic, comparativ cu prețul individual al produselor. Pachetul oferă protecție pentru o suprafață de 20 de hectare și conține: Fungicid Mizona® 0,5 l/ha + fungicid Flexity® 0,25 l/ha și erbicidul Biathlon® 4D 50 g/ha.

Oferta este valabilă începând din 3 ianuarie 2022, în limita stocului disponibil. Pentru a profita de această ofertă, adresează-te distribuitorului tău local .

Oferta Revystar® Flex + Biathlon® 4D (fungicid + erbicid)

Profită de oferta pentru 1 pachet fungicid Revystar® Flex + 2 pachete erbicid Biathlon® 4D pentru a beneficia de prețul cu 5% mai mic față de cât ar costa produsele cumpărate individual. Pachetul este calibrat pentru 20 de hectare și conține: fungicid Revystar® 0,75 l/ha + fungicid Flexity® 0,25 l/ha și erbicid Biathlon® 4D 50 g/ha.

Oferta este activă începând din 3 ianuarie 2022, în limita stocului disponibil. Pentru a beneficia de această promoție, adresează-te distribuitorului tău.

Pachet tehnologia XR 1 (fungicid tratament 1 + fungicid tratament 2)

Achiziționează pachetul tehnologic XR 1 (1 pachet fungicid Flexity® Trio + 20 litri fungicid Revycare®) și beneficiezi de un preț mai mic cu 5% comparativ cu prețul produselor cumpărate individual. Pachetul este suficient pentru o suprafață de 20 de hectare și conține următoarele produse: fungicid Mizona® 0,5 l/ha + fungicid Flexity® 0,25 l/ha și fungicid Revycare® 1l/ha).

Promoția este activă din 3 ianuarie 2022 și se desfășoară prin intermediul distribuitorilor, în limita stocului disponibil.

Pachet tehnologia XR 2 (fungicid tratament 1 + fungicid tratament 2)

Cel de-al doilea pachet XR Technology oferă avantajul unui preț cu 5% mai mic comparativ cu prețul indidivual al produselor. Pachetul este calibrat pentru 20 hectare și conține fungicid Revystar® 0,75 l/ha + Flexity® 0,25 l/ha și fungicid Priaxor® 1/lha). Pachetul XR 2 se adresează celor care vor să ofere pretecția culturii de cereale atât în tratamentul 1, cât și în tratamentul 2.

Oferta este valabilă din 3 ianuarie 2022, în limita stocului disponibil. Pentru a beneficia de această ofertă, adresează-te distribuitorului tău local.

Detalii despre produsele din pachetele promoționale pentru cultura de cereale

Pachetul Revystar® Flex este compus din două fungicide, 15 litri de Revystar® și 5 litri de fungicid Flexity®, suficient pentru tratarea a 20 ha. Poate fi utilizat pe o perioadă mai lungă de timp, fiind mult mai eficient decât produsele concurente și asigurând o selectivitate excelentă față de grâu. Caracteristicile și modurile de acțiune diferite ale celor două produse creează un sinergism unic regăsit în pachetul fungicid Revystar® Flex, ce asigură un control foarte bun asupra agenților patogeni.

Fungicidul Revystar® conține cel mai nou triazol, Revysol® (mefentrifluconazol), substanță activă ce aparține grupului de inhibitori ai biosintezei sterolului. Acesta este primul izopropanol – azol care oferă o eficacitate unică împotriva unui spectru larg de boli care nu sunt ușor de controlat de către azolii deja existenți. Fungicidul Flexity® conține metrafenonă din grupa chimică a benzofenonelor, fiind cea mai bună substanță activă în combaterea făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia.

Substanțele active de top din componența pachetului fungicid Revystar® Flex asigură protecția împotriva unui spectru larg de boli la cereale: făinarea, rugina galbenă, rugina brună, septorioza, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz, ramularia sau rugina ovăzului. Momentul de aplicare recomandat este de la alungirea tulpinii și până la apariția frunzei stindard (stadiile BBCH 30 – 37). Doza recomandată de aplicare este de 0,75 l/ha Revystar® + 0,25 l/ha Flexity®.

Pachetul fungicid Flexity® Trio oferă un spectru larg de combatere a bolilor la grâu. Flexity® Trio este compus din două fungicide: 10 litri Mizona® și 5 litri Flexity®, suficient pentru tratarea unei suprafețe de 20 ha. Pachetul combate rugina brună, septorioza, arsura frunzelor de orz. Pătarea reticulară a frunzelor de orz sau făinarea.

Fungicidul Mizona® conține Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST (Formula Activă în Spațiu și Timp) și piraclostrobin. Xemium® este cea mai nouă și puternică substanță activă de la BASF din grupa chimică SDHI, cu cea mai mare mobilitate în plantă din această grupă chimică. Are un spectru foarte larg de combatere a bolilor, cu excelente proprietăți preventive și curative, fiind cea mai eficientă substanță activă împotriva septoriozei. Modul de acțiune este inhibarea enzimei succinat dehidrogenază din ciclul II al lui Krebs.

Fungicidul Flexity® conține metrafenonă din grupa chimică a benzofenonelor, fiind cea mai bună substanță activă în combaterea făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia și interferează în procesul de diferențiere celulară a diferitelor etape din ciclul agentului patogen. Caracteristicile și modurile de acțiune diferite ale celor două produse regăsite în pachetul fungicid Flexity® Trio creează o sinergie unică ce asigură un control foarte bun asupra agenților patogeni.

Momentul de aplicare recomandat este BBCH 25-37, de la mijlocul înfrățitului și până la apariția frunzei stindard.

Erbicidul Biathlon® 4D asigură controlul eficient al buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase. Principalele avantaje ale produsului sunt: flexibilitatea în aplicare, independența față de condițiile meteo, compatibilitatea excelentă cu alte produse și, bineînțeles, spectrul larg de combatere a buruienilor. Cele două substanțe active, tritosulfuron și florasulam, au un mod complementar de acțiune, astfel încât produsul Biathlon® 4D combate cu eficiență deosebită principalele buruieni cu frunză lată.

Acest erbicid este recomandat pentru a asigura un control excelent al tuturor buruienilor cu frunză lată importante, precum: Galium, Papaver, Centaurea, Matricaria, Stellaria, Brassica, Lamium, Veronica, Geranium, Amaranthus, Chenopodium și Polygonum. Studiile BASF au arătat și faptul că erbicidul Biathlon® 4D oferă o excelentă selectivitate și siguranță în aplicare pentru culturile de toamnă sau primăvară: grâu, orz, secară, triticale și ovăz.

Biathlon® 4D poate fi folosit între stadiile BBCH 13 și BBCH 39, adică de la 3 frunze și până la apariția frunzei stindard. Este unul dintre puținele erbicide ce se poate aplica la cereale încă din toamnă și până primăvara târziu. Biathlon® 4D se aplică în doza recomandată de 40 – 70 grame/ha împreună cu adjuvantul Dash® HC în doză de 1 litru/ha.

Noul fungicid Revycare® de la BASF oferă performanțe revoluționare datorită combinației de substanțe active, Revysol® (mefentrifluconazol) și piraclostrobin. Revysol® este primul izopropanol-azol descoperit care controlează un spectru larg de boli foliare și ale spicului. De asemenea, Revycare® este capabil să ofere performanțe stabile chiar și în situația în care se aplică la temperaturi de peste 25°C.

După aplicare, substanța activă este preluată rapid de către frunze și apoi translocată apical. Molecula de Revysol este foarte flexibilă și își schimbă conformația în funcție de agentul patogen întâlnit, în acest fel asigură o eficacitate foarte bună chiar și împotriva tulpinilor rezistente. Substanța activă piraclostrobin, este o strobilurină cu acțiune translaminară și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea acestora. De asemenea, piraclostrobin oferă plantei de cultură o serie de efecte fiziologice dovedite.

Revycare® se poate utiliza în tratamentul doi la culturile de cereale păioase (grâu, orz, secară, triticale, ovăz), pentru combaterea eficientă a numeroase boli, precum:, septorioza, rugina brună, rugina galbenă, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz sau ramularia.

Fungicidul Revycare se aplică în doza recomandată de 1, maxim 1,2 l/ha, la culturile de cereale precum: grâu de toamă, grâu de primăvară, grâu durum, grâu spelta, orz de toamnă, orz de primăvară, secară, triticale sau ovăz. Produsul se poate aplica în maximum 2 tratamente, păstrând un interval de cel puțin 14 zile între aplicări. Momentul recomandat de aplicare este de la apariția frunzei stindard și până la sfârșitul înfloritului (stadiile BBCH 37 – 69).

Priaxor® EC este un fungicid avansat pentru cereale, cu o acțiune preventivă, curativă și eradicativă dată de cele doua substanțe active: Xemium® (SDHI) și piraclostrobin. Formularea Priaxor® EC oferă control asupra unui spectru larg de boli foliare și aduce beneficii AgCelence®.

Molecula inteligentă Xemium® este foarte versatilă şi determină o mobilitate extraordinară a fungicidului în plantă. Aceasta are, de asemenea, abilitatea de a-şi adapta structura spaţială a moleculei în funcţie de mediul din interiorul limbului foliar, astfel că, fiind liposolubilă, penetrează cu uşurinţă membranele celulare, iar buna solubilitate în apă asigură transportul rapid în plantă. Mobilitatea sistemică şi solubilitatea excelentă asigură inclusiv protecţia frunzelor tinere. În plus, faţă de optima absorbţie şi distribuţie în planta atacată, molecula de fluxapiroxad este, de asemenea, mobilă în interiorul ciupercii dăunatoare.

Strobilurina piraclostrobin are o eficacitate preventivă foarte bună împotriva celor mai importante boli la cereale: septorioză, rugini, helmintosporioza grâului, făinarea, Rhynchosporium sau Ramularia. Protecția oferită de piraclostrobin este de lungă durată.

Aplicând Priaxor® EC, veți combate cu succes următorii agenți patogeni: Făinarea (Erysiphe graminis), Septoriozele (Septoria tritici, Septoria spp.), Pătarea cenușie a frunzelor de grâu (Pyrenophora tritici-repentis), Rugina brună (Puccinia recondita), Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), Pătarea brună a frunzelor de orz (Pyrenophora teres), Rugina orzului (Puccinia hordei).

Fungicidul Priaxor® EC se poate folosi la culturile de cereale respectiv la grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum, grâu spelt, triticale, orz de toamnă, orz de primăvară și secară, în doza omologată de 0,75 – 1 l/ha. Fungicidul se aplică în stadiile BBCH 25 – 69, adică de la mijlocul înfrățitului și până la sfârșitul înfloritului. Se pot efectua maxim 2 tratamente, la un interval de 21 de zile între ele.

Xemium® - Formula Activă în Spațiu și Timp

Xemium® - Formula Activă în Spațiu și Timp

Molecula lansată cu succes de BASF în 2017, Fluxapiroxad, devine începând cu anul 2022 Xemium® - molecula inteligentă cu acțiune FAST

Descoperă Xemium®
Echipa vânzări BASF din zona ta

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Profită de ofertele speciale BASF

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF
De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Soluții digitale de la BASF

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Soluții digitale de la BASF

Soluții digitale de la BASF

Vezi ce poți face cu ajutorul aplicației xarvio® SCOUTING – asistentul virtual pentru fermieri

Descarcă aplicația
Mergi sus