BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Acarieni galicoli [Eriophyidae]

Aspect / Tablou simptomatologic

Dăunătorul înțeapă și suge, iar în urma acestui mod de dăunare se dezvoltă gale în care acesta trăiește și se multiplică. Infestarea extremă poate duce la căderea prematură a frunzelor, la deteriorarea mugurilor și uneori la distrugerea în întregime a plantelor. În cazul murului, fructul atacat de acarieni, ramâne de culoare roșie și nu se maturizează.

Apariţie

Acarienii galbeni au o gamă largă de gazde. Hibernează la baza mugurilor și in solzii acestora, precum si in fructele mumifiate. Lăstarii noi sunt apoi atacați la plecarea în vegetație a mugurilor în primăvară.

Importanţă

Frecvența apariției este foarte diferită de la an la an. Mii de acarieni galbeni pot trăi pe fiecare frunză. Sunt adesea trecuți cu vederea, deoarece sunt foarte mici, invizibili cu ochiul liber. Pagubele produse de aceștia sunt adesea atribuite altor specii de acarieni.

Prevenire / Combatere

Trebuie evitate zonele calde, protejate împotriva vântului. Fructele mumificate ar trebui eliminate din culturi. Pentru un bun controlul preventiv ar trebui utilizate produse pentru protecția plantelor.

Mergi sus