BASF a dat startul noului sezon de evenimente de iarnă, dedicate fermierilor de elită

Vino la simpozioanele BASF și vezi ce înseamnă să faci parte din Elita Campionilor în Agribusiness

Compania BASF a dat fluierul de start al unui nou sezon în agribusiness, alături de o întreagă echipă de campioni, special antrenați pentru a proteja cel mai de preț bun al fermierilor: culturile agricole. Pentru aceasta, echipa BASF a reluat seria simpozioanelor de iarnă, într-un turneu care va ajunge în cele mai mari orașe din România.

Prima oprire a avut loc la Constanța, unde aproape 300 de fermieri și distribuitori au avut plăcerea de a fi primii care participă la prezentarea oficială a noilor campioni din echipa de top a BASF: fungicidele Priaxor®, Retengo® și Systiva®, erbicidul Pulsar® Plus, precum și noul pachet tehnologic Rekord® Max.

Noile produse din portofoliul BASF au fost create după ani de cercetare și eforturi susținute, pentru a oferi fermierilor instrumente inovatoare, capabile să facă față bolilor, buruienilor și dăunătorilor care amenință tot mai mult culturile. Inovația BASF intră pe teren sub forma acestor soluții de încredere, capabile să lucreze în beneficiul fiecărui fermier.

Conceptul simpozioanelor de iarnă BASF din 2018 stă sub semnul fotbalului. Fermierii care au participat la Constanța au avut astfel ocazia de a afla cât de multe asemănări sunt între aceste două meserii importante din lume, chiar de la doi foști mari jucători: Gabi Balint și Bogdan Stelea. Împreună, cei doi au făcut numeroase paralele între fotbal și agricultură și au arătat că, deși îndepărtate la prima vedere, cele două domenii au numeroase puncte în comun, mai ales când vine vorba de obiective, efort și performanțe.

BASF a prezentat oficial noile produse-vedetă din 2018

Primul dintre noii campioni BASF este fungicidul Priaxor® EC. Noul produs, destinat protecției culturii de cereale păioase, oferă fermierilor un control excelent al bolilor. Priaxor® EC conține o substanță activă nouă, fluxapiroxad, din clasa carboxamidelor, precum și piraclostrobin, una dintre substanțele cunoscute deja de fermierii care caută mereu performanța.

Fluxapiroxad are o mobilitate extraordină, fiind capabil să penetreze cu multă ușurință membranele celulare și să fie transportat rapid în plantă datorită bunei solubilități. Suplimentar, Priaxor® EC beneficiază și de tehnologia AgCelence®, ceea ce permite menținerea plantelor verzi mai mult timp, comparativ cu alte fungicide de pe piață. Astfel, folosind noul fungicid inovator Priaxor® EC, fermierii pot beneficia de producții mari, de calitate, de efectele fiziologice de înverzire, precum și de o mare flexibilitate în aplicare.

Systiva® – soluția revoluționară pentru protecția culturilor de cereale

Cel de-al doilea produs nou, lansat de BASF în România, Systiva ofera un grad mai mare de flexibilitate fermierilor. Noul fungicid Systiva® este o soluție revoluționară, care răspunde eficient nevoilor fermierilor și, foarte important, este independent față de condițiile meteo.

De asemenea, Systiva® este primul fungicid cu acțiune foliară, care se poate aplica odată cu tratamentul semințelor, ceea ce reprezintă o abordare radical diferită față de alte fungicide foliare de pe piață. Astfel, aplicând fungicidul Systiva®, plantele sunt menținute într-o stare ideală de sănătate chiar de la semănat și sunt protejate până în primăvară.

Mai mult, fungicidul Systiva® beneficiază și de efectele de vitalizare AgCelence®, aducând nu doar sporuri semnificative de producție, ci mai ales flexibilitatea executării activităților din fermă și lipsa de griji în ceea ce privește atacul patogenilor din cultura de cereale.

Fungicidul Retengo® - apărare exemplară în fața celor mai păgubitoare boli

Cel de-al treilea fungicid nou din linia de apărare BASF este Retengo®. Acesta este destinat culturilor de floarea-soarelui și porumb și conține 200 de grame/litru de piraclostrobin, substanță activă din grupa strobilurinelor. Asemenea coechipierilor săi, funcigicul Retengo® beneficiază de efectele fiziologice AgCelence® și este perfect capabil să combată cele mai păgubitoare boli.

Astfel, pentru cultura de floarea soarelui, experții BASF recomandă Retengo® pentru combaterea: Phoma macdonaldii, Phomopsis helianthi, Alternaria helianthi și Sclerotinia Sclerotiorum. Retengo® se aplică la cultura de floarea-soarelui în doza omologată de 0,5 – 1 l/ha, în funcție de presiunea de infecție. Aplicat ca tratament la cultura de porumb, Retengo® combate principalele boli, precum: Cochliobolus, Helminthosporium, Kabatiela, sau Puccinia. Aplicarea se face la porumb în doza omologată de 0,7 – 1 litru/ha.

Pulsar® Plus – vedeta incontestabilă pentru floarea-soarelui Clearfield® Plus

Vedeta echipei de erbicide BASF din 2018 este, fără îndoială, Pulsar® Plus. Noul erbicid lansat de BASF se folosește în sistemul de producție Clearfield® Plus pentru floarea-soarelui. Avantajul acestuia constă formularea excelentă, ce asigură combaterea superioară a buruienilor, comparativ cu alte sisteme de floarea-soarelui tolerantă la erbicid sau convențională.

Consecința benefică și directă a folosirii Pulsar® Plus, este producția mai mare la hectar, comparativ cu alte sisteme. Hibrizii omologați pentru sistemul Clearfield® Plus au o toleranță îmbunătățită, putându-și astfel valorifica potențialul genetic la un nivel superior. Totodată, flexibilitatea de care beneficiază noul erbicid Pulsar® Plus le permite fermierilor să aleagă mai ușor strategia potrivită de combatere a buruienilor, să ajusteze doza și momentul aplicării în funcție de condițiile concrete de pe câmp, precum gradul de infestare, stadiul buruienilor, sau prezența unor specii-problemă.

Rekord™ Max – pachetul de erbicidare care lasă terenul gol de buruieni

A doua vedetă din echipa de erbicide BASF este pachetul Rekord™ Max, pentru combaterea eficientă în postemergență a tuturor buruienilor din cultura de porumb. Pachetul Rekord™ Max, pentru 5 hectare, este alcătuit din:

  • Erbicidul Callam® (doza omologată 0,4 kg/ha)
  • Erbicidul Samson® Extra 6 OD (doza omologată 0,7 l/ha)
  • Adjuvantul DASH® HC (doza omolgoată 1 l/ha)

Pachetul Rekord™ Max se poate aplica postemergent, începând cu stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, în funcție de stadiul de dezvoltare a buruienilor. Primul produs din componența pachetului, Callam®, conține două substanțe active (tritosulfuron și dicamba) și combate exclusiv buruienile cu frunza lată. Suplimentar față de Callam®, pachetul Rekord™ Max conține și erbicidul Samson® Extra 6 OD. Acest produs sulfonil-ureic este o noutate pe piața din România. Samson® Extra conține substanța activă nicosulfuron și se aplică în doza omologată de 0.7 l/ha. Alături de adjuvantul Dash® HC, cele trei substanțe active acționează sistemic pentru combaterea integrală, dintr-o singură aplicare, a buruienilor din cultura de porumb.

Totodată, începând cu 2018, BASF și companiile partenere de semințe lansează tehnologia de preinoculare pentru cultura se soia. Aceasta constă în bacterizarea semințelor cu un inoculant special, HiCoat Super Soy. Produsul beneficiază de o formulare de ultimă generație, lichidă, și un ambalaj care menține viabilitatea bacteriilor, asigurând un număr minim de 100.000 de bacterii viabile de Bradyrhizobium japonicum pe fiecare sămânță, pentru o perioadă de până la 90 de zile.

După Constanța, următoarea deplasare a echipei de campioni BASF va avea loc pe 19 ianuarie, la Giurgiu. Fermierii care vor să vadă cum e să faci parte din Elita Campionilor în Agribusiness pot participa la unul dintre evenimentele BASF de mai jos:

DataOra începereOrașLocațieAdresa
19.01.201810:00GiurgiuRestaurant PerlaȘoseaua Portului, nr. 1, Giurgiu
22.01.201810:00BrăilaRegal Events BallroomBd. Independenței, nr. 282, Brăila
24.01.201810:00AlexandriaEDMA Hotelstr Dunării nr 2L, Alexandria
26.01.201810:00CraiovaOltenia BallroomStr. Caracal, nr. 242, Craiova
29.01.201810:00TimișoaraVenue Ballroom & Events(Str. Dvizia de Cavalerie, nr. 64, Timișoara
31.01.201810:00OradeaAmbasador BallroomCalea Aradului, nr. 87, Oradea
13.02.201810:00IașiHotel InternaționalStr. Palat, nr. 5A, Iași

Mergi sus