APIA a început eliberarea de adeverințe

Fermierii pot cere adeverință pentru schemele de plăți directe sau măsurile de mediu și climă

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură reamintește fermierilor că a început să elibereze adeverințe pentru o serie de scheme de plăți directe și măsuri de mediu și climă. Eliberarea de adeverințe a început din data de 15 martie, pentru următoarele tipuri de măsuri:

  • Scheme de plăți directe
    • Plata redistributivă
    • Schema de plată unică pe suprafață
    • Plata pentru înverzire
  • Măsuri de mediu și climă
    • Măsura 10: agromediu și climă
    • Măsura 11: agricultură ecologică
    • Măsura 13: plățile pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale
Fermierii care solicită adeverință vor beneficia de confirmarea, la data emiterii pentru suprafața determinată la plată pentru schemele amintite mai sus, efectuarea controlului administrativ sau preliminar, respectiv preluarea din informațiile existente în cererea închisă în aplicația IPA online și înregistrată în IACS asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea sa pentru schemele de plată amintite mai sus, respectiv confirmarea faptului că beneficiarul nu face obiectul vreunei excluderi la plată pentru aceste scheme, la data emiterii adeverinței, îndeplinind astfel condițiile generale de acordare, conform legii.

Cum se pot solicita adeverințele de la APIA

Agricultorii pot solicita adeverința APIA și electronic. Modelul de cerere de eliberare a adeverinței de înregistrare fermier se poate descărca de pe această pagină (Convenții privind finanțarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de plată gestionate în cadrul Campaniei 2021 (schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și măsurile de mediu și climă).

APIA mai amintește fermierilor că dobânda aferentă creditelor pentru finanțarea activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de autorități, în baza adeverințelor, este de RON-ROBOR 6M + cel mult 2%. De asemenea, APIA le mai recomandă fermierilor să analizeze cu multă atenție soluțiile de finanțare propuse de bănci sau instituții nebancare, în special costurile acestora, pentru a alege modalitatea de finanțare optimă pentru necesitățile lor. APIA va posta pe site-ul său toate convențiile încheiate între Agenție, instituțiile bancare și nebancare și Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR)/ Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM).

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF
Mergi sus