Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Urmărește clipul

Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități. Vedem meseria de fermier ca fiind cea mai importantă din lume. Pe măsură ce crește în complexitate și relevanță, suntem hotărâți să găsim echilibrul perfect, cel din care au de câștigat fermierii, industria și generațiile următoare.

Ne gândim la tot ce înfruntă fermierii zi de zi, inclusiv în vremuri dificile. Mereu la datorie, indiferent de oră, indiferent de vreme. Dăunătorii, buruienile, bolile. Nevoile culturilor, magazinele. Creșterea așteptărilor oamenilor, înăsprirea restricțiilor. Hrănirea unei populații mereu în creștere. Grija pentru natură și pâmânt. Gândul la ce le vor lăsa în urmă copiilor lor și copiilor din întreaga lume. Nu e de mirare că vedem meseria de fermier ca fiind cea mai importantă din lume.

Zilele acestea, fermierii nu sunt doar fermieri. Sunt agronomi. Strategi. Meteorologi. Contabili. Ingineri. Specialiști în IT. Oameni de știință. Experți în sol. Ecologiști. Și nu doar atât. Transformându-se odată cu industria pentru a putea pune hrană pe masa fiecăruia dintre noi. Echilibrând efectele unei clime schimbătoare și cererile tot mai mari ale populației.

Obținerea echilibrului optim

Agricultura e atât de crucială în viața noastră încât generează un impact major asupra fiecăruia. Este și o industrie care trece prin schimbări fără precedent. Fermierii au un rol din ce în ce mai dificil, dar și important, acela de a echilibra nevoia de creștere a productivității cu cea de protejare a mediului și de a crea valoare pentru societate. Pe măsură ce provocările fermierilor cresc în importanță și complexitate, devine tot mai necesar să lucrăm împreună pentru a găsi echilibrul de succes – pentru fermieri, pentru agricultură și pentru generațiile următoare.

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume. Parte din BASF încă din 2013

Campania “Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume.” a fost inspirată de un studiu pe care l-am făcut în 2013 despre Perspectivele Fermierilor. Acesta ne-a arătat că e nevoie de mult efort pentru a face cunoscute și apreciate toate eforturile pe care le depun fermierii și contribuțiile agriculturii.

Rolul ei inițial a fost cel de a susține fermierii, însă ne-am dat seama în scurt timp că rezonează și cu întreaga comunitate din agricultură, care a apreciat ideea de a recunoaște toate contribuțiile și eforturile acestora. De atunci, campania a fost difuzată pe toate continentele, vorbind în numele tuturor eroilor care hrănesc lumea în care trăim. Iată doar câteva dintre realizările strânse peste ani.

Am pus întrebarea “Care e cea mai importantă meserie din lume?” în reclame, pe tricouri, în concursuri și am avut chiar o apariție surpriză a întrebării pe pajiștea de la sediul central BASF Agricultural Solutions.

Campania a fost adoptată rapid pe toate continentele – au apărut panouri publicitare în Rusia, România și Australia, spoturi TV în China și Vietnam, stickere pe tractoare și mașini. Mesajul nostru a fost inclusiv sursă de inspirație pentru una dintre decorațiunile de la Carnavalul de la Rio.

Am dus această campanie inclusiv în turneu, într-o autorulotă. Am transmis mesajul nostru și am luat interviuri despre importanța fermierilor și a muncii pe care o fac. În acest timp, campania din Brazilia a generat cele mai bune rezultate obținute vreodată de vreun clip al nostru – peste 2 milioane de vizualizări.

În 2016, asociația comercială a agricultorilor din Germania a publicat Barometrul anual de imagine, care a plasat reputația companiei BASF în topul clasamentului, ca urmare a acestei campanii.

Am abordat oamenii în legătură cu rolul pe care îl atribuie fermierilor în societate și în lume. Răspunsurile lor și opiniile fermierilor despre consumatori au fost revelatoare pentru oricine, inclusiv pentru sutele de mii de utilizatorii de pe YouTube și alte rețele de socializare.

Abordarea comunității rămâne esențială, incluzând aici cartiere, școli, faculțăți și asociații – vorbind aici despre fermieri, de ce sunt importanți și ce provocări înfruntă la nivel local. O campanie de social media a generat inclusiv o cerere de peste 30.000 de tricouri cu mesajul nostru – “Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume.”

Cu toții putem ajuta la găsirea echilibrului

Ca societate, putem să ne preocupăm de sursa hranei noastre, să respectăm și apreciem munca fermierilor din toată lumea. Ca afacere, BASF ajută fermierii să facă față diverselor provocări cu care se confruntă prin inovații științifice, tehnologie și acțiuni practice și sustenabile. Colaborăm pentru găsirea echilibrului care contribuie la succesul fermierilor, al agriculturii și al generațiilor următoare.

Mergi sus