BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Responsabilitate în agricultură

Cum crezi că munca ta ca fermier se va schimba în următorii 20 de ani? Și cum va arăta în 2050?

Pentru BASF, dezvoltarea sustenabilă înseamnă îmbinarea succesului pe termen lung în afaceri cu protejarea mediului și responsabilitatea socială. De-a lungul timpului, de mai bine de 100 de ani, am lucrat alături de fermieri, concentrându-ne cercetările asupra dezvoltării celor mai bune produse și soluții posibile. Sprijinim practicile agricole productive și sustenabile ce protejează terenurile pe care le ai în grijă pentru generațiile viitoare, răspunzând în același timp cerințelor societății moderne.

My Virtual Farm - Ferma mea virtuală

Ferma mea virtuală este un joc online, interactiv, care îți arată ce poate face un fermier care dorește să pornească o afacere profitabilă și sustenabilă, promovând biodiversitatea și reducând impactul asupra mediului. Vei afla și despre provocările cu care se confruntă fermierii în fiecare sezon atunci când decid ce să cultive.

Cum te poți juca?

  • Pentru a începe jocul, alege una din cele șase culturi aflate în meniul din josul paginii.
  • După ce fiecare cultură a fost alesă, trebuie să selectezi intensitatea culturilor. Cu cât intensitatea este mai mare, cu atât profitul este mai mare, dar și cheltuielile performanței de sustenabilitate generale.
  • Ca să finalizezi sezonul, trebuie să ai grijă de toate cele 6 culturi.
  • Când toate acestea au fost completate, o căsuță în care scrie “Sfârșitul sezonului? / End of the season?” va apărea.
  • Dacă selectezi “Go to results/Du-te la rezultate” o să primești un scor de sustenabilitate. Cu cât ești mai aproape de 100%, cu atât scorul de sustenabilitate al fermei tale va fi mai bun.

Poți să încerci de câte ori îți dorești! Poți folosi butonul/secțiunea „Help/Ajutor” din colțul dreapta jos al ecranului pentru a afla mai multe despre sustenabilitatea fermei/creșterea sustenabilă și cum poți să-ți îmbunătățești scorul de sustenabilitate.

Alte informații

  • Există 2 variante de joc. Poți alege, în mod gratuit, fie nivelul cu grad scăzut de dificultate, fie cel cu grad ridicat de dificultate.
  • În a doua variantă, o să ai mai mult pământ de cultivat, terenuri diferite, 8 culturi, 5 niveluri de intensitate a creșterii și 3 opțiuni de lucrări ale solului din care poți alege. În plus, nivelul de sustenabilitate va fi calculat după 5/cinci sezoane consecutive!
  • Jocul este disponibil în limba engleză, recomandăm accesarea acestuia de pe Desktop/Laptop pentru o mai bună experiență

Putem conta pe tine pentru a transforma această oportunitate în realitate?

Sustenabilitatea în agricultură reprezintă asigurarea unor producții ridicate, fără a submina însă resursele de care depinde productivitatea.

BASF crede că afacerile pot avea succes pe termen lung doar dacă acționează responsabil față de mediu și societate. Inspirați de fermieri și de valorile vieții rurale, BASF se angajează să contribuie la producția globală de hrană prin intermediul agriculturii sustenabile. În paginile care urmează, îți punem la dispoziție informații practice pentru a te sprijini în integrarea practicilor sustenabile în ferma ta.

Gestionarea apei

Gestionarea apei

Apa este o resursă esențială. Ce diferență poate face chiar și un singur fermier în privința apei?

Sănătatea populației

Sănătatea populației

Nu face niciodată compromisuri privind siguranța. Folosește cu responsabilitate produsele pentru protecția plantelor.

Siguranța hranei

Siguranța hranei

Culturi sănătoase înseamnă hrană sigură. Pentru fermieri, provocarea constă în obținerea unor recolte cât mai mari, care să respecte întocmai standardele de siguranță.

Utilizarea echipamentului individual de protecție

Utilizarea echipamentului individual de protecție

Citește instrucțiunile din acest ghid de utilizare în siguranță a produselor pentru protecția plantelor.

Mergi sus