Culturi sănătoase înseamnă hrană sigură

Produsele de protecție a plantelor sunt similare cu medicamente pentru sănătatea umană. Acestea protejează culturile de boli, dăunători și buruieni înainte și/sau după recoltare și sunt concepute pentru a se descompune după ce și-au îndeplinit scopul. Toate produsele de protecție BASF au fost testate timp de mai mulți ani și aprobate de către autoritățile independente de reglementare, înainte de introducerea lor pe piață.

Protecția plantelor pentru recolte mari și de calitate superioară

Culturile se confruntă cu 30.000 de specii de buruieni, 3.000 de specii de nematode și 10.000 de specii de insecte consumatoare de plante, toate acestea putând dăuna grav recoltelor. Bolile fungice care apar în mod natural amenință totodată plantele neprotejate. Acestea nu doar provoacă pierderi substanțiale de recoltă, dar recoltele pot fi în același timp contaminate cu micotoxine, substanțe foarte toxice, produse de ciuperca în sine.

Astăzi, pierderile majore de producție sau lipsa hranei în țările cu sectoare agricole bine dezvoltate sunt, din fericire, de domeniul trecutului. Cu toate acestea, fermierii încă mai pierd 20-40% din recolta anuală din cauza buruienilor, dăunătorilor și a bolilor plantelor. Însă fără o protecție a culturilor, această cifră ar fi de două ori mai mare.

Câteva exemple: Mana la struguri este larg răspândită în majoritatea regiunilor pentru struguri de vin și masă din lume. Boala afectează frunzele, lăstarii și fructele și poate distruge până la 75% din recolta unui sezon. La grâu, o amenințare tipică este rugina brună. Aceasta poate provoca pierderi de până la 90% din recoltă. Ultima mană a cartofului a cauzat foametea și marile migrații din secolul al XIX-lea. Chiar și în zilele noastre, mana încă este un dăunător pe scară largă, în special în Europa de Nord și America de Nord.

Știați că?

Pesticidele sunt un instrument important în portofoliul fermierilor de gestionare a culturilor. Provocarea este de a oferi recolte mari, de înaltă calitate, la prețuri accesibile, îndeplinind simultan standardele cerute atât de consumatori, cât și de comercianții cu amănuntul. Prospețimea, calitatea și disponibilitatea trebuie să fie garantate. Produsele de protecție a plantelor salvează recoltele și asigură disponibilitatea produselor alimentare de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Fără o protecție a culturilor, nu numai că pot apărea pierderi drastice de recoltă, dar, de asemenea, poate avea loc și contaminarea cu micotoxine. Află mai multe

Cum vă asigurați că fungicidele nu-și vor pierde eficiența în lupta cu agenții patogeni

Agenții patogeni, precum septorioza, sunt inamicii fermierului. Aceștia atacă plantele de cultură, conducând la scăderi dramatice ale cantității și calității recoltelor. Fermierii au totuși anumite ”arme” la îndemână: fungicidele. Dar acestea sunt eficiente când sunt utilizate corect.

Totuși poate apărea o problemă. Ciupercile sunt organisme vii și se pot adapta fungicidelor pe care ne bazăm pentru a le combate. Și deoarece spori ciupercilor ajung la nivelul milioanelor, există, prin urmare, multe șanse ca modificările genetice ale acestora să apară și ele. Deci, cum putem evita acest lucru? Putem folosi patru strategii: prevenirea, limitarea, amestecul și alternarea produselor.

Află mai multe

Utilizarea fungicidelor pentru combaterea septoriozei

Fiecare fermier se mândrește să producă recolte de cea mai bună calitate pe pământul său. Obținerea unor producții ridicate la momentul recoltării este o adevărată împlinire. Din nefericire însă, toate culturile sunt amenințate de boli care pot reduce cantitatea și calitatea recoltelor, precum septorioza sau rugina galbenă. În condiții favorabile, ambele boli se pot dezvolta foarte rapid și pot afecta culturile.

Acesta este triunghiul clasic al bolilor: o gazdă susceptibilă, un agent patogen virulent, într-un mediu favorabil sunt premisele unei epidemii. Bolile ca rugina și septorioza cerealelor amenință culturile de grâu pretutindeni în lume. Dar cum putem lupta eficient cu ele?

Află mai multe

Mergi sus