Sănătate și siguranță

Siguranța este mereu pe primul loc pentru noi

Pesticidele sunt omologate pentru folosire doar după ce o comisie specializată, formată din experți desemnați de autorități, efectuează o evaluare independentă a riscului, în cadrul unui set de circumstanțe nefavorabile, evaluare ce încorporează marje ridicate de siguranță. În același timp, se verifică în mod constant dacă reziduurile rămase după utilizarea corectă a produsului se situează sub nivelul de siguranță pentru consumatori.

Pentru fermieri, produsele pentru protecția culturilor reprezintă un instrument esențial în portofoliul global de gestionare a culturilor. Provocarea este să obții randamente ridicate și recolte de înaltă calitate la prețuri accesibile, respectând în același timp standardele ridicate cerute de consumatori și de comercianți.

Din punct de vedere al utilizării, fermierii respectă bunele practici agricole, respectând principiul folosirii pesticidelor doar atunci când este necesar și cât mai puțin posibil. Totodată, pe lângă standardele de siguranță, există standarde comerciale separate, denumite niveluri maxime de reziduuri (LMR), pentru a verifica dacă un pesticid a fost aplicat corect.

De asemenea, este important ca depășirea nivelurilor maxime de reziduuri să nu reprezinte un risc pentru sănătate, deoarece standardele comerciale sunt de obicei la un nivel cu mult sub limitele de siguranță impuse de autorități, asigurând astfel marje de siguranță largi. Totuși, depășirea MRL indică faptul că pesticidul a fost utilizat în mod incorect. Industria de protecție a culturilor consideră că orice încălcare a standardelor comerciale este o practică inacceptabilă și se angajează să elimine această problemă.

Chiar dacă produsele de protecție a culturilor sunt supuse proceselor elaborate de omologare într-un mod similar produselor farmaceutice, pentru a asigura siguranța consumatorilor, bunele practici agricole sunt încă necesare.

Culturile sănătoase înseamnă hrană sigură. Toate produsele de protecție BASF au fost testate timp de mai mulți ani și aprobate de către autoritățile independente de reglementare, înainte de introducerea lor pe piață.

Mergi sus