Biathlon® 4D – erbicidul pentru cereale păioase, rezistent la ploaie, eficient chiar şi la temperaturi scăzute

Eficacitatea produsului e garantată de acțiunea celor două substanțe active, care îi asigură spectru larg de combatere a buruienilor și flexibilitate în aplicare

Ploaia, temperaturile scăzute sunt fenomene care pot afecta nivelul de eficacitate a produselor pentru protecţia plantelor. Dar cum ar suna un produs care se poate aplica independent faţă de condițiile meteo?


Erbicidul Biathlon® 4D de la BASF este un erbicid pentru cultura de cereale păioase, rezistent la ploaie şi eficient chiar şi la temperaturi scăzute!


De regulă, fiecare fermier verifică prognoza meteo, pentru a se asigura că nu va ploua la scurt timp după aplicarea tratamentului.


Formularea WG permite erbicidului Biathlon 4D să acţioneze eficient şi să ofere o combatere sigură a buruienilor chiar şi după o ploaie ce apare la o oră de la aplicarea produsului. De asemenea, asigură o combatere eficientă a buruienilor chiar şi la temperaturi scăzute, începând cu 30C.

Erbicidul Biathlon 4D este un produs inovator, care oferă eficacitate împotriva buruienilor dicotiledonate, inclusiv asupra buruienilor greu de combătut, precum turița, ventrilica, știrul, mustarul salbatic din culturile de cereale păioase. Erbicidul BASF poate fi aplicat pentru protecția grâului de toamnă sau primăvară, orzului de primăvară sau toamnă, ovăzului, secarei și triticalelor. În acest fel, poți asigura ceea ce specialiștii BASF numesc primul control 4D al buruienilor din culturile de cereale păioase, pentru un management mai eficient al fermei tale.


Cele două substanțe active ale erbicidului Biathlon® 4D, tritosulfuron şi florasulam, inhibă enzima ALS (acetolactatsintaza) și blochează sinteza aminoacizilor esențiali.


După aplicare, substanţele active sunt absorbite de frunzele buruienilor, fiind distribuite în întreaga plantă. Buruienile se opresc din creștere, frunzele lor se ofilesc, iar apoi se necrozează.


Erbicidul Biathlon® 4D de la BASF combate eficient buruienile cu frunză lată, precum Amaranthus retroflexus (stir), Centaurea cyanus (Albastrea), Galium aparine (Turita), Veronica persica (Ventrilica), Chenopodium album (Lobodă porcească) Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria chamomila (muşeţel), Polygonum aviculare (troscot), Papaver rhoeas ( Macul de câmp) , Sinapis spec. (muştar sălbatic).

Experții BASF recomandă folosirea erbicidului BIATHLON® 4D împreună cu adjuvantul DASH® HC, în doza cuprinsă între 40-70 g/ha + 1 l/ha adjuvant DASH® HC. Adjuvantul DASH® HC maximizează absorbția celor două substanțe active prin creșterea capacității de retenție şi penetrare a frunzelor.


BIATHLON® 4D oferă totodată și o fereastră largă de aplicare, se aplică postemergent la cultura de cereale păioase, începând cu stadiul BBCH 13 până la stadiul BBCH 39.

Unul dintre cele mai cunoscute erbicide de la BASF, Biathlon® 4D beneficiază și de o compatibilitate excelentă cu alte produse. Acesta poate fi amestecat în rezervor cu alte erbicide graminicide, cu fungicide sau regulatori de creștere. Înainte de pregătirea amestecului, recomandăm să consultaţi tabelele de compatibilităţi existente sau să contactaţi reprezentantul firmei producătoare.


Iată cum vă recomandăm să pregătiţi soluţia de stropit:

  • Umpleţi cu apă recipientul utilajului de stropit până la jumătate sau trei sferturi din capacitate.
  • Adăugaţi Biathlon 4D, apoi separat unele de altele, dacă este cazul, alte produse şi, în final adjuvantul Dash, adăugând încet multă apă şi agitând permanent soluţia.
  • Recipientul se umple apoi complet cu apă, continuând agitarea soluţiei pentru a repartiza uniform produsele în soluţia de stropit.
  • Soluţia de stropit se utilizează în totalitate, imediat după preparare.


Așadar, pentru a fi pregătiţi pentru perioada următoare, nu uitați beneficiile cheie ale produsului Biathlon 4D:

  • Independent față de condițiile meteo
  • Spectru larg de combatere
  • Flexibilitate în aplicare
  • Compatibilitate excelentă

Culturi similare

Mergi sus