Ce spun fermierii despre erbicidul Biathlon® 4D

„Produsul a avut o rezidualitate foarte bună, nu a mai fost nevoie să intervenim cu alt erbicid”

Cum își protejează fermierii culturile de cereale toamna

Pe lângă toate provocările pe care le au fermierii zilnic, condițiile meteorologice, cotațiile la bursă, asigurarea și menținerea unei culturi sănătoase și productive, apar și problemele anuale pe care aceștia trebuie să le prevină și controleze prin tratamente și produse aplicate la timp, corect și eficient. În ceea ce privește culturile de grâu, fermierii se confruntă în fiecare an cu buruienile, care, necombătute la timp, pot provoca daune masive, motiv pentru care oferim soluții pentru protejarea culturilor de cereale păioase. Una dintre aceste soluții este erbicidul Biathlon® 4D, pe care fermierii Ana-Maria Cristache din Ialomița și Daniel Chesaru din județul Călărași l-au folosit și ne-au povestit care a fost experiența lor cu acest produs.

Care au fost buruienile combătute cu succes?

Biathlon® 4D combate buruienile care apar la culturile de cereale păioase în toamnă. Cele cu care se confruntă fermierii cel mai des sunt veronica spp, samulastra de rapiță de tip Clearfield®, turița lipicioasă (Galium aparine) și macul (Papaver rhoeas).

Aplicarea eficientă a erbicidului

Acesta se aplică atât în toamnă, în postemergență timpurie, cât și în primăvară. Cei doi fermieri recomandă folosirea a 50 g/hectar de erbicid. Daniel ne-a spus că, datorită eficienței Biathlon® 4D, nu a mai fost nevoie de folosirea unui alt produs în primăvară.

Biathlon® 4D, soluția pentru culturile de cereale

Pentru erbicidarea grâului, fermierii recomandă Biathlon® 4D, produs pe bază a două substanțe active: tritosulfuron și florasulam. Erbicidul oferă flexibilitate în aplicare, deoarece are o fereastră largă ce permite optimizarea activității în câmp, control eficient asupra buruienilor dicotiledonate și selectivitate foarte bună.

Combate eficent cele mai cunoscute buruieni din toamnă: veronica spp, samulastra de rapiță de tip Clearfield®, turița lipicioasă (Galium aparine) și macul (Papaver rhoeas). Cele două substanțe active sunt absorbite mai întâi prin intermediul frunzelor, iar mai apoi răspândite pe suprafața întregii plante. Beneficul acestora este că au caracteristici diferite, deoarece nu fac parte din aceeași familie chimică, deci acționează diferit și mult mai eficient.

Biathlon® 4D este un erbicid independent de condițiile meteo, deoarece este absorbit în totalitate de plantă și depășește stadiul de repaus vegetal în iarnă. Descoperă mai multe despre beneficiile acestuia și despre cum poți combate eficient buruienile la culturile de cereale păioase.

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările
Mergi sus