Cultivarea pomilor fructiferi. Interviu

Bolile cu care se confruntă pomii fructiferi depind foarte mult de zonă și climat.

Pentru a fructifica cât mai bine producția, produsele BASF se folosesc atât pentru prevenția, dar și pentru combaterea bolilor. Am ales o afacere de familie de 9 Ha de pomi fructiferi, unde producătorii folosesc produsele BASF de mai bine de 10 ani, datorită eficienței dovedite.

Într-o zonă cu climă umedă, producția se confruntă în mare parte cu două boli: rapănul și făinarea. Folosind preventiv produsele Sercadis® și Delan® Pro, producătorii au obținut o cultură bogată și un măr sănătos, fructele fiind salvate în proporție de 95% și 100%. Produsul Regalis® Plus a fost aplicat la producția de măr din soiurile Golden și Florina, la care creșterea lăstarilor era agresivă, iar timpul de tăiere și fructificare erau foarte mari. Regalis® Plus și-a dovedit eficacitatea, ajutând la reglarea creșterii lăstarilor și a uniformizării fructelor. De asemenea, producătorii au folosit și produsul Bellis® pentru combaterea bolilor de depozit, care a redus apariția acestora în proporție de 80%.

Urmăriți video-ul pentru a vedea cum au fost aplicate tratamentele

Schema de tratament pomi fructiferi

  • Sercadis® este un fungicid inovator pentru culturile de viță de vie, măr și păr, ce conține substanța activă fluxapiroxad (300g/l) cu o structură moleculară unică de unde rezultă o mobilitate deosebită în interiorul plantei.
  • Delan® Pro este un fungicid cu tehnologie proactivă, pe baza de ditianon și fosfonați de potasiu, pentru combaterea rapănului la măr și păr și a manei la vița de vie.
  • Regalis® Plus are efect de regulator de creștere, ce optimizează producția și asigură fructe de calitate mai bună.
  • Bellis® este un fungicid polivalent cu acțiune preventivă și curativă, cu o eficacitate ridicată împotriva rapănului, a făinării și a bolilor de depozit datorită modului de acțiune al celor două substanțe active complementare.

Culturi similare

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF

Calculator pentru stabilirea dozei de aplicare

Optimizați costurile, aplicând doza potrivită în funcție de suprafața peretelui foliar. Pentru fungicidele Dagonis® și Revyona®

Calculează doza

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus