Cum se comportă hibrizii de floarea-soarelui BASF în condiții de secetă

Vezi ce spune Ana Maria Cristache despre cultura de floarea-soarelui din acest an

Hibrizii de floarea-soarelui de la BASF sunt excelent adaptați condițiilor din țara noastră, fiind o alegere ideală pentru fermieri, chiar și pentru condiții de secetă, așa cum s-a întâmplat în acest an. Aceștia au fost folosiți și de Ana Maria Cristache, la ferma Cris Agro, din localitatea Grindu, județul Ialomița.

A fost înființată o cultură de floarea-soarelui pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Cultura a fost înființată în sistemul Clearfield® Plus și conține hibrizi de floarea-soarelui de la BASF Agricultural Solutions, precum Dracaris CLP, Acordis CLP, Aluris CLP, dar și cel mai nou hibrid al companiei, InSun 222 CLP. Toți hibrizii au potențial foarte bun de producție.

Colegul nostru, Marius Stanciu Dabija, manager semințe BASF pentru România și Moldova, a stat de vorbă cu doamna Cristache despre cultura înființată și așteptările față de producție.

Ce tehnologii au fost folosite pentru acești hibrizi?

În primăvară au fost administrate îngrășăminte complexe. Semănatul a fost realizat cu microgranulate, iar erbicidarea a fost realizată cu Pulsar® Plus în stadiul de 4 frunze. Ulterior s-a aplicat un fertilizant foliar pentru a ajuta ieșirea din stres. Am aplicat apoi fungicidul Retengo®, împreună cu un fertilizant pe bază de bor.

Ce ați observat în prima perioadă de vegetație la frunze?

Încă de la răsărire, vigoarea a fost foarte bună. Încă din faza de dicotiledoane, uniformitatea și vigoarea plantelor a fost una excelentă. Pe tot parcursul vegetației nu au apărut boli, cum ar fi mana sau altceva. Mi-a plăcut foarte mult evoluția plantelor în vegetație. De obicei, hibrizii pe care îi utilizăm sunt toleranți la boli, bineînțeles, în funcție de hibrid, însă aici ajută și aplicarea fungicidului Retengo®.

Ce alte caracteristici ați observat pe timpul perioadei de vegetație comparativ cu alți hibrizi pe care i-ați mai cutivat?

Am observat o polenizare completă a caleatidiului, o rezistență foarte bună la condițiile de secetă pedologică cu care ne-am confruntat. În general, pot spune că am observat o vigoare bună.

Au fost probleme după aplicarea produselor de protecție a plantelor?

Nu, nu am avut astfel de situații. Nu am observat nimic anormal. Hibrizii sunt foarte toleranți la acțiunea produselor BASF folosite, deci nu am avut deloc probleme. Tocmai de aceea, estimez că producția, chiar și în aceste condiții de secetă extremă, va fi undeva la peste 3 tone la hectar.

Cumperi mai mult, plătești mai puțin cu BASF

Profită de promoția BASF la semințele de floarea-soarelui. Cumpără* și primești înapoi 250 de lei!

Află mai multe

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus