Vinurile câștigătoare la concursul BASF sunt apreciate de tot mai mulți specialiști

Rose-ul de la Crama Alira, câștigător în 2020 la această categorie de vinuri, a fost una din vedetele serii la degustarea din Deva.

Calitatea vinurilor câștigătoare la concursul BASF ” Povești cu vinuri românești ” este incontestabilă. Apreciate atât de juriul format din specialiști oenologi și degustători autorizați, membri ai ADAR, cât și de ceilalți viticultori, produsele rezultate din rodul muncii pasionaților fermieri ajung pe mesele iubitorilor de vin din toată țara, adunând tot mai multe aprecieri.

Multe dintre vinurile românești înscrise și totodată apreciate la concursul nostru de vinuri fac parte acum dintre sortimentele alese de somelieri în cadrul degustărilor pline de rafinament din toată țara. Este și cazul unei astfel de degustări recente, care a avut loc la Deva, în compania unor lucrări deosebite de artă, a unor oameni minunați și a unor mezeluri locale de o foarte bună calitate.

S-au prezentat vinurile produse de crame precum Alira , MaxiMarc , Vinarte , 1000 de Chipuri , Petro Vaselo , Pandora Cotești sau Carastelec . Selecția de vinuri a ieșit în evidență prin tipicitatea, amprenta locală și calitățile organoleptice.

De asemenea, aceste degustări sunt și un bun prilej de educație vitivinicolă pentru iubitorii de vin și pentru consumatorii care vor să afle ce anume să aprecieze la un astfel de produs din punct de vedere organoleptic, al servirii corecte (temperatură, pahare etc.) și al asocierii, atât oenogastronomică cât și socială.

Mihail Manolache – Speciality Crops

Culturi similare

Mergi sus