Viticultura în 2020: condițiile climatice și provocările fitosanitare

2020, un an al extremelor climatice. Retrospectivă cu Directorul de Cercetare SDCDPVP Pietroasa

Începem anul viticol 2021 privind în urmă la condițiile climatice și provocările fitosanitare cu care ne-am confruntat în anul care tocmai a trecut. Având aceste informații, putem optimiza mai bine tratamentele și reușim să recunoaștem din timp condițiile care pot duce la instalarea celor mai păguboase infecții.

Pentru o retrospectivă avizată, am apelat la Alina Donici, Director de Cercetare la SDCDPVP Pietroasa – Istrița, jud. Buzău, care ne-a primit în vizită chiar la stațiunea de cercetare viticolă.

Specialista descrie anul climatic 2020 ca fiind unul al extremelor. A debutat cu o iarnă secetoasă care a continuat cu o primăvară caracterizată tot de o secetă extremă, însă din mai a adus precipitații abundente și frecvente, de scurtă durată.

Din cauză că ploile au apărut fix în perioada înfloritului, a crescut presiune de infecție cu făinare, mană, putregai negru și putregai cenușiu. Aplicând tratamente preventive încă din primele stadii ale dezvoltării viței de vie, bolile au putut fi însă ținute cu succes sub control.

Urmărește videoul pentru interviul complet!

Culturi similare

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus