Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Vezi recomandările BASF de tratamente și dozele de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vița de vie este sensibilă la numeroși agenți de dăunare, având nevoie de multiple tratamente de-a lungul sezonului. Însă vița de vie este cultivată atât pe suprafețe extinse, dar și pe suprafețe mai mici, așa cum sunt numeroși pasionați de viticultură.

De cele mai multe ori, suprafețele de viță de vie cultivate de aceștia sunt mici sau foarte mici. În astfel de cazuri, pompa de spate este cel mai des folosit echipament pentru aplicarea tratamentelor. Cum se procedează însă pentru a echivala dozele optime de produs, în condițiile în care de obicei dozele se exprimă în litri sau kg pe hectar? Putem face simplu un calcull pentru suprafețe de sub 1 ha si pentru volume mai mici de apă?

Vei găsi în tabelul de mai jos tratamentele recomandate, momentele optime de aplicare și dozele de aplicare pentru stropirea cu pompa de spate.

Schemă de tratament pentru vița de vie pe suprafețe mici

Lăstar de 15-20 cm lungime

Aplicați fungicidele Polyram® DF și Kumulus® DF pentru a preveni mana și făinarea. În pompa de spate se amestecă 20 g Polyram® DF și 30 g Kumulus® DF la 10 litri de apă. Volumul este suficient pentru a acoperi o suprafață de 100 mp.

Înainte de înflorit

Aplicați fungicidele Acrobat® MZ 69 WG și Vivando® , respectiv fungicidul Fastac® Active pentru prevenirea atacului de mană, făinare și al moliilor. Puteți amesteca aceste produse în pompa de spate astfel: la 10 litri de apă se adaugă 20 grame Acrobat® MZ 69 WG, 20 ml Vivando® și 2 ml Fastac® Active. Amestecul este suficient pentru o suprafață de 100 mp.

După înflorit (scuturarea petalelor)

Aplicați fungicidul Cabrio® Top pentru prevenirea și combaterea manei , a făinării viței de vie și a putregaiului negru. Doza de aplicare este de 20 de grame la 10 litri de apă. Puteți acoperi astfel o suprafață de 100 de metri pătrați.

De asemenea, pentru combaterea putregaiului cenușiu, puteți aplica tot acum și Cantus® , 10 grame la 10 l apă.

Creșterea boabelor (la 2 săptămâni de la tratamentul precedent)

Aplicați produsele Acrobat® MZ 69 WG, Vivando® și Fastac® Active pentru combaterea manei, făinării și a moliilor. Produsele se pot amesteca în pompa de spate astfel: la 10 litri de apă se adaugă 20 grame Acrobat® MZ 69 WG, 20 ml Vivando® și 2 mililitri Fastac® Active. Amestecul este suficient pentru o suprafață de 100 mp.

Compactarea ciorchinilor (la 2 săptămâni de la tratamentul precedent)

Aplicați fungicidul Cabrio® Top pentru combaterea manei și făinării. Doza este de 20 de grame la 10 litri de apă pentru pompa de spate. Puteți acoperi astfel o suprafață de 100 de metri pătrați.

Unde se găsesc produsele BASF

Produsele BASF descrise în schema de tratamente de mai sus pot fi găsite în fitofarmacii. Produsele sunt disponibile atât în ambalaje standard, în cantități mari, cât și sub formă de microambalaje, în cantități potrivite pentru suprafețe mici sau foarte mici. Mai multe detalii pe pagina dedicată produselor microambalate .

Culturi similare

Produse microambalate

Unele din produsele noastre pot fi achiziționate și sub formă de microambalaje, adecvate pentru livezi, grădini de legume sau parcele de mici dimensiuni.

Vezi tipurile de ambalaj și produsele

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ne puteți găsi de acum și pe Facebook!

Nu uita să dai like paginii noastre pentru a fi la curent cu ultimele știri, dar și pentru a afla sfaturi oferite de colegii noștri.

Accesează pagina
Mergi sus