Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Vezi recomandările BASF de tratamente și dozele de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vița de vie este sensibilă la numeroși agenți de dăunare, având nevoie de multiple tratamente de-a lungul sezonului. Însă vița de vie este cultivată atât pe suprafețe extinse, dar și pe suprafețe mai mici, așa cum sunt numeroși pasionați de viticultură.

De cele mai multe ori, suprafețele de viță de vie cultivate de aceștia sunt mici sau foarte mici. În astfel de cazuri, pompa de spate este cel mai des folosit echipament pentru aplicarea tratamentelor. Cum se procedează însă pentru a echivala dozele optime de produs, în condițiile în care de obicei dozele se exprimă în litri sau kg pe hectar? Putem face simplu un calcull pentru suprafețe de sub 1 ha si pentru volume mai mici de apă?

Vei găsi în tabelul de mai jos tratamentele recomandate, momentele optime de aplicare și dozele de aplicare pentru stropirea cu pompa de spate.

Recomandări tratamente viță de vie - suprafețe mici

TratamentMomentul aplicăriiProdus BASFDoza/haDoză aplicare cu pompa de spate - 10 l apăAgent patogen / Dăunător combătut
1Lăstar 15-20 cmPolyram® DF
Kumulus® DF
2 kg/ha
3kg/ha
20 g la 10 l apă
30 g la 10 l apă
Mană
2Înainte de înfloritSercadis®
Revyona®
Delan® Pro
0,15 l/ha
1 l / 10.000 m2 suprafața peretelui foliar
3-4 l/ha
1,5 ml la 10 l apă
10 ml la 10 l apă
30 ml la 10 l apă
Făinare
Făinare și putregai negru
Mană și putregai negru
3După înflorit (scuturarea petalelor)Cabrio® Top
Cantus®
2 kg/ha
1 kg/ha
20 g la 10 l apă
10 g la 10 l apă
Mană și făinare
Putregai cenușiu
4Creșterea boabelor (la 2 săptămâni de la tratamentul 3)Vivando®
Revyona®
Delan® Pro
0,2 l /ha
1 l / 10.000 m2 suprafața peretelui foliar
3-4 l/ha
2 ml la 10 l apă
10 ml la 10 l apă
30 ml la 10 l apă
Făinare
Făinare și putregai negru
Mana și putregai negru
5Compactarea ciorchinilor (la 2 săptămâni de la tratamentul 4)Cabrio® Top2 kg/ha20 g la 10 l apăMană și făinare
Observații: Vă rugăm să citiți cu atenție eticheta produselor înainte de utilizare. În cadrul unui tratament, puteți amesteca produsele indicate pentru a combate mai mulți agenți patogeni.

Schemă de tratament pentru vița de vie pe suprafețe mici

Lăstar de 15-20 cm lungime

Aplicați fungicidele Polyram® DF și Kumulus® DF pentru a preveni mana și făinarea. În pompa de spate se amestecă 20 g Polyram® DF și 30 g Kumulus® DF la 10 litri de apă. Volumul este suficient pentru a acoperi o suprafață de 100 mp.

Înainte de înflorit

Aplicați fungicidele Sercadis® sau Revyona®, respectiv fungicidul Delan® Pro pentru prevenirea atacului de mană, făinare și putregai negru. Puteți amesteca aceste produse în pompa de spate astfel: la 10 litri de apă se adaugă 1,5 ml Sercadis®, 10 ml Revyona® și 30 ml Delan® Pro. Amestecul este suficient pentru o suprafață de 100 mp.

După înflorit (scuturarea petalelor)

Aplicați fungicidul Cabrio® Top pentru prevenirea și combaterea manei, a făinării viței de vie și a putregaiului negru. Doza de aplicare este de 20 de grame la 10 litri de apă. Puteți acoperi astfel o suprafață de 100 de metri pătrați.

De asemenea, pentru combaterea putregaiului cenușiu, puteți aplica tot acum și Cantus® , 10 grame la 10 l apă.

Creșterea boabelor (la 2 săptămâni de la tratamentul precedent)

Aplicați fungicidele Vivando® sau Revyona®, respectiv fungicidul Delan® Pro pentru prevenirea atacului de mană, făinare și putregai negru. Puteți amesteca aceste produse în pompa de spate astfel: la 10 litri de apă se adaugă 2 ml Vivando®, 10 ml Revyona® și 30 ml Delan® Pro. Amestecul este suficient pentru o suprafață de 100 mp.

Compactarea ciorchinilor (la 2 săptămâni de la tratamentul precedent)

Aplicați fungicidul Cabrio® Top pentru combaterea manei și făinării. Doza este de 20 de grame la 10 litri de apă pentru pompa de spate. Puteți acoperi astfel o suprafață de 100 de metri pătrați.

Unde se găsesc produsele BASF

Produsele BASF descrise în schema de tratamente de mai sus pot fi găsite în fitofarmacii. Produsele sunt disponibile atât în ambalaje standard, în cantități mari, cât și sub formă de microambalaje, în cantități potrivite pentru suprafețe mici sau foarte mici. Mai multe detalii pe pagina dedicată produselor microambalate .

Culturi similare

Produse microambalate

Unele din produsele noastre pot fi achiziționate și sub formă de microambalaje, adecvate pentru livezi, grădini de legume sau parcele de mici dimensiuni.

Vezi tipurile de ambalaj și produsele

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ne puteți găsi de acum și pe Facebook!

Nu uita să dai like paginii noastre pentru a fi la curent cu ultimele știri, dar și pentru a afla sfaturi oferite de colegii noștri.

Accesează pagina

Calculator pentru stabilirea dozei de aplicare

Optimizați costurile, aplicând doza potrivită în funcție de suprafața peretelui foliar. Pentru fungicidele Dagonis® și Revyona®

Calculează doza

Smart Technology

Am lansat Smart Technology pentru culturi horticole, programul inteligent de protecție a plantelor, aliatul tău de încredere.

Mai multe detalii

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!
Mergi sus