"Povești cu vinuri românești” și-a desemnat câștigătorii

Vezi care sunt cele mai bune trei vinuri de anul acesta

Cea de-a 6-a ediție a concursului ”Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF în colaborare cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România, a luat sfârșit. După un tur de forță în toate regiunile viticole ale țării, membrii juriului au ales cele mai bune trei vinuri produse de viticultorii mici din România.

După patru etape regionale, desfășurate în Moldova, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania și Banat, juriul a selecționat 36 de probe de vin finaliste, câte trei pentru fiecare categorie de vin în parte. Lupta s-a dat în marea finală națională, desfășurată la Constanța.

A fost un eveniment remarcabil, organizat în cele mai mici detalii de BASF. Finaliștii s-au bucurat atât de punerea în scenă a momentelor, dar și de informațiile prezentate despre cele mai noi tehnologii BASF pentru protecția viței de vie. ”Beneficiile conceptului Smart Technology au însoțit spre performanță producătorii de vinuri, subliniind în mod inteligent avantajele utilizării produselor BASF”, a declarat Robert Băicoianu, Sales Manager culturi horticole BASF Agricultural Solutions România.

Care sunt vinurile câștigătoare din ediția a VI-a

Ca de fiecare dată, ceremonia de premiere a fost precedată de evaluarea riguroasă a juriului ADAR, format din degustători experți, autorizați, cu experiență atât la nivel național, cât și internațional. Criteriile de evaluare a vinurilor au fost cele folosite de Organizația Viei și Vinului la concursurile internaționale.

Pentru fiecare categorie de vin, juriul a ales o singură probă câștigătoare:

  • Vinuri albe - Casa de Vinuri Iordache, Drăgășani - Sauvignon Blanc, 2020, demisec
  • Vinuri rose - PF Apostol Radu Costel (Crama Tata și Fiul) - Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, 2019, demidulce
  • Vinuri roșii - Crama V. Inc - Cabernet Sauvignon, 2018, sec

Producătorii vinurilor câștigătoare au plecat acasă cu premii în valoare de 5.000 de euro fiecare, constând, la alegere, în utilaje pentru aplicarea tratamentelor la vița de vie sau produse BASF. De asemenea, vinurile câștigătoare și cele finaliste vor fi prezentate în broșura anuală a concursului ”Povești cu vinuri românești”, parte a efortului de promovare a micilor viticultori din România.

Ulterior jurizării a avut loc ceremonia de premiere. Notele armonioase ale vinurilor participante s-au regăsit în mod inedit pe portativele muzicale ale Traviatei, în acord cu tema muzicală a evenimentului de anul acesta, așa cum descrie plastic Robert Băicoianu. Participanții au apreciat la unison atât conceptul concursului ”Povești cu vinuri românești”, cât și organizarea finalei la malul mării, așteptând cu nerăbdare ediția cu numărul VII.

Culturi similare

Povești cu vinuri românești, ediția a VII-a, 2022

Pășește printre stelele vinului românesc. S-au ales vinurile câștigătoare la Marea finală.

Vezi marii câștigători

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus