În vizită la Crama Dorvena

Despre combaterea bolilor la vița de vie în contextul schimbărilor climatice

În vizită la Crama Dorvena …sau în traducere “ dragoste pentru vin”. Crama Dorvena reprezintă o investiție de peste 5 milioane de euro, devenind încă de la sfârșitul anului 2014 cea mai emblematică unitate de producție viti-vinicola din arealul viticol al podgoriei Miniș.

Arhitectura și așezarea pe o veche carieră de piatră conferă o eleganță aparte cramei, iar parcelele cultivate cu vița de vie decorează dealurile situate în apropierea râului Mureș.

Continuând seria evenimentelor organizate de către compania BASF dedicate viticultorilor, cei mai importanți producători din zonele Păuliș, Șagu, Șiria, Pâncota, Lipova, Mâsca, Buziaș au participat la o dezbatere referitoare la soluțiile BASF de combatere a bolilor la viță de vie în contextul schimbărilor climatice, creșterii exigențelor consumatorilor de vin, limitării utilizării unor produse cunoscute în trecut.

Un sezon dificil, cu precipitații abundente în perioadele critice de creștere și dezvoltare a viței de vie, cu lucrări manuale și mecanice întârziate.

Pentru perioada rămasă până la recoltare, majoritatea viticultorilor estimează aplicarea unui număr de 1-2 tratamente, iar pentru acest interval de timp recomadarea BASF este:

  • Pentru combaterea manei: Soriale® LX, cu timp de pauză 14 zile
  • Putregaiul cenușiu poate fi prevenit prin aplicarea produselor Cantus® (21 de zile timp de pauză) și Scala® (28 de zile timp de pauză)
  • Făinarea viței de vie poate fi controlată prin aplicarea produselor Revyona® (timp de pauză până la recoltare 21 de zile) și Vivando® (timp de pauză 28 de zile )

Desfrunzitul și cârnitul viței de vie sunt operațiuni care contribuie la un control bun al creșterilor vegetative, asigurând o bună circulație a aerului și pătrunderea luminii în interiorul butucilor de viță de vie în vederea reducerii riscului apariției putregaiului cenușiu, făinării și manei viței de vie.

20 iulie 2023, Robert Ionuț Băicoianu

Culturi similare

Smart Technology

Am lansat Smart Technology pentru culturi horticole, programul inteligent de protecție a plantelor, aliatul tău de încredere.

Mai multe detalii

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care te confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus