Experiențe și noutăți împărtășite la Conferința Națională a Viticultorilor

Vezi detalii despre evenimentul finalului de an în viticultură

Viticon, Conferința Națională a Viticultorilor, organizată de compania Agricover, a reunit fermieri, specialiști, autorități și reprezentanți ai celor mai mari companii producătoare de tehnologii și soluții integrate pentru protecția plantelor. Viticultorii prezenți la cele două evenimente organizate în Constanța (2 noiembrie) și Sibiu (14 noiembrie) au aflat noutățile momentului de la BASF cu privire la protecția viței de vie.

Produsele vedetă de la BASF au fost Pachetul Bio (Novicure® și Kumulus® DF), precum și sistemul Tessior® pentru protecția împotriva bolilor lemnului, respectiv primul isopropanol-azol din România, Revyona®, care va fi disponibil pe piață la începutul anului viitor.

Viticultorii prezenți au avut ocazia de a-și împărtăși părerile despre sezonul care tocmai s-a încheiat și care le-a pus numeroase probleme. De la vremea capricioasă, cu perioade de secetă și ploi, la evoluția uneori prea rapidă a maturării și coacerii strugurilor sau la instalarea neașteptată a putregaiului cenușiu din cauza precipitațiilor din timpul recoltării, fermierii au putut afla unii de la alții noi tactici de prevenire și combatere a bolilor. Des menționate în timpul discuțiilor au fost rezultatele obținute datorită fungicidelor Cantus® și Scala®, deosebit de eficiente în combatere făinării și a putregaiului cenușiu.

Așa cum se cuvine, finalul fiecăreia dintre cele două întâlniri a fost celebrat în culori: alb, rose și roșu, acompaniate de arome complexe și gusturi de natură vie, cu străluciri de stele și irizații de cleștar, un preambul pentru cea de-a VIII-a ediție a concursului național ”Povești cu vinuri românești”, ce va avea loc la începutul anului 2023.

Culturi similare

Povești cu vinuri românești, ediția a VII-a, 2022

Pășește printre stelele vinului românesc. S-au ales vinurile câștigătoare la Marea finală.

Vezi marii câștigători

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus