BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Prezentarea lotului BASF la Domeniile Mitroi

Participanții la eveniment au putut vedea direct efectele benefice ale produselor de protecție BASF

Crama Domeniile Mitroi a fost gazda celui mai recent eveniment BASF. La societatea Vie Vin Andra aromele Murfatlarului se îmbină armonios cu cele de Fetească Regală, Muscat Ottonel sau Cabernet Sauvignon, amintind de infinitele moduri prin care vinurile de aici au reușit să uimească lumea.

Astăzi vorbim de o cramă cu plantații noi, aliniate la milimetru, excelent întreținute și atent monitorizate din punct de vedere fitosanitar. De altfel, protecția fitosanitară și în special momentul optim pentru aplicarea tratamentelor au fost și cele mai intens dezbătute subiecte în cadrul evenimentului BASF Agricultural Solutions România. Însă toți participanții au fost de acord cu faptul că un produs pentru protecția plantelor, indiferent de complexitatea și eficacitatea sa, va fi întotdeauna influențat de momentul aplicării.

În cazul Domeniilor Mitroi a fost dificil de intervenit exact la momentul optim, din cauza perioadelor cu precipitații abundente. Chiar și așa, specialiștii de aici au încercat să compenseze acest neajuns prin aplicarea unor verigi tehnologice combinate:

  • Reducerea timpului de aplicare dintre tratamente
  • Aplicarea unui număr mai mare de fungicide sistemice, comparativ cu cele de contact
  • Utilizarea produselor rezistente la spălare
  • Alternarea produselor cu moduri diferite de acțiune pentru a preveni apariția rezistenței

Lotul de test BASF prezentat a beneficiat în special de noile produse din portofoliul companiei. Pentru prevenirea manei viței de vie s-au folosit fungicidele Soriale® LX și Delan® Pro . Pentru prevenirea apariției făinării s-a aplicat produsul Sercadis® , iar pentru a asigura o cultură fără putregai cenușiu s-a apelat la fungicidele Cantus® și Scala® .

De acum, strugurii vor începe deja să se oprească din rotunjirea boabelor și suntem încrezători că vor ajunge să se îmbujoreze sub soarele arzător al lunii august, căpătând culoarea specifică fiecărui soi. În final, un alt moment urmează să fie ales cu atenție: cel al aplicării ultimelor tratamente, astfel încât fermentarea mustului și calitatea vinului să nu fie viciate de produse aplicate în momente necorespunzătoare.

Robert Băicoianu și Anamaria Petrescu, reprezentanți BASF Agricultural Solutions România

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Află prognoza meteo

Vremea detaliată pentru fermieri.

Informații detaliate aici

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus