Simpozioanele de iarnă BASF au revenit în forță în 2023

Primul eveniment din seria cunoscutelor simpozioane de iarnă BASF a avut loc la Constanța. Vezi ce noutăți au fost prezentate

Am reluat seria simpozioanelor de iarnă BASF, după doi ani restricții. Primul eveniment din seria celor 9 simpozioane a avut loc marți, 17 ianuarie, la Mamaia. Specialiștii BASF au creat un cadru special, în care au pus accentul pe frumusețea culturilor și stilistica protecției eficiente, dată de cele mai noi tehnologii în domeniu.

Alături de cei aproape 300 de fermieri prezenți la simpozionul de la Mamaia, stiliștii BASF au prezentat pe larg noutățile companiei, au făcut demonstrații și au arătat în ce constă frumusețea tehnologiilor revoluționare precum XR.

Mario Tomsic, country manager BASF Agricultural Solutions România, a dat startul evenimentului, îndemnându-i pe fermieri să se lase pe mâna specialiștilor BASF, stiliști ai culturilor. Nu au lipsit din cadrul congresului de înfrumusețare a plantelor nici alte personaje deja celebre. Fermierii și reprezentanții partenerilor noștri s-au reîntâlnit cu asistenta virtuală Azola și au avut plăcerea de a face cunoștință și cu sora sa geamănă, Xemia.

Momentele speciale, din care nu au lipsit prestațiile de teatru, lirice sau cele muzicale, au prefigurat prezentarea celor mai importante produse și tehnologii din portofoliul BASF, disponibile în 2023 pentru fermieri. ”Vedetele congresului nostru de înfrumusețare a culturilor sunt cele două variante ale tehnologiei XR – XR Star, cu Revystar® Flex și Priaxor® EC, respectiv XR Care, cu Flexity® Trio și Revycare®. Ambele tehnologii au produse ce conțin cele doua molecule inovatoare - Xemium și Revysol, iar fermierii o pot alege pe aceea care se potrivește cel mai bine necesitaților lor specifice din teren”, este de părere Andreea Butaru, Marketing Manager BASF Agricultural Solutions România.

Frumusețea noii tehnologii XR

Prima dintre acestea, tehnologia XR (Xemium® - Revysol®), a fost lansată de BASF la finalul anului trecut și reprezintă soluția pentru protecția completă a cerealelor împotriva bolilor pe întreaga perioadă de vegetație a acestora. XR este BASF la provocările și la realitatea din câmp cu care se confruntă zilnic fermierii. De la presiunea tot mai ridicată a patogenilor, până la retragerea anumitor substanțe, agricultorii trebuie să facă față unui val tot mai complicat de dificultăți în protecția culturilor.

Primul beneficiu al tehnologiei XR este reprezentat de substanța activă Xemium, molecula inteligentă cu acțiune FAST, care asigură o mobilitate ridicată în plante și o eficacitate excelentă împotriva bolilor. Utilizarea substanței active Revysol, cea mai nouă moleculă din grupa chimică a triazolilor și primul triazol descoperit după mai bine de 20 de ani, reprezintă cel de-al doilea beneficiu al tehnologiei XR. Grație acestei tehnologii, se poate asigura combaterea tuturor bolilor foliare și ale spicului care pot apărea la cereale, de la făinare, septorioză, rugini și până la boli care se profilează la apariția spicului precum fuzarioza sau ramularia.

Un alt beneficiu al tehnologiei XR este reprezentat de cele 4 moduri diferite de acțiune care sunt alternate în două tratamente consecutive pentru protejarea cerealelor de agenții patogeni prin cele 4 substanțe active din grupe chimice diferite: Xemium din grupa chimică SDHI, Revysol din grupa triazolilor, Piraclostrobin din grupa chimică a strobilurinelor și Metrafenona din grupa benzofenonelor. În plus, datorită efectelor fiziologice AgCelence, vitalitatea plantelor este îmbunătățită, perioada de vegetație este mai lungă și boabele acumulează pentru o perioadă mai mare de timp, rezultatul fiind o producție de cea mai bună calitate.

Chiar de ai multe probleme, grijile dispar

Atunci când apare în scenă XR Star

Chiar de ai multe probleme știi că totu-i efemer

Atunci când apare-n scenă XR Care

Tehnologia XR are două variante, XR Star și XR Care, formate din produse diferite. Fiecare oferă și beneficii specifice, în funcție de nevoile din fermă.

XR Star rezolvă probleme de care nici n-ai habar

Varianta XR STAR este formată din pachetul fungicid Revystar® Flex cu aplicare în primul tratament și fungicidul Priaxor® EC cu aplicare ca al doilea tratament în primăvară. Pentru Revystar® Flex se recomandă aplicarea unui pachet pe o suprafață de 20 hectare, iar pentru Priaxor doza recomandată fiind de 1 litru/hectar. Cu ajutorul acestui produs, fermierii beneficiază de eficacitate începând cu 5°C, rezistență la ploaie și acțiune rapidă și de durată împotriva bolilor. Fungicidul Priaxor® EC oferă cea mai bună combatere a septoriozei, dar și efecte fiziologice AgCelence.

Folosind pachetul Revystar® Flex fermierii pot fi siguri de eficacitatea produsului, în condițiile primăverilor capricioase, specifice României. Mai mult, eficacitatea substanței active Revysol este de 99% împotriva ruginii brune, chiar și atunci când plouă la numai o oră de la aplicare. În plus, substanța activă Revysol este absorbită în plantă de 24 de ori mai rapid față de restul triazolilor, asigurând o acțiune rapidă.

A doua componentă a variantei XR Star este fungicidul Priaxor® EC. Acesta conține două substanțe active, Xemium și piraclostrobin. Datorită acestei combinații de substanțe active, Priaxor asigură cea mai bună combatere a septoriozei. În exemplul de pe ecran, eficacitatea fungicidului Priaxor împotriva septoriozei este cu peste 27% mai bună față de principalul competitor, deși s-a aplicat doza minimă omologată de Priaxor® EC, de 0,75 litri/ha. Eficacitatea Priaxor împotriva septoriozei este cu atât mai bună cu cât în varianta XR STAR, Priaxor este recomandat la doza de 1 litru/ha.

Fermierii prezenți au putut vedea în mod direct rezultatele obținute grație tehnologiei XR Star, precum și ce spun agronomii care au utilizat această soluție. De exemplu, în cadrul unor teste efectuate în localitatea Tămădău Mare din județul Călărași, într-un an în care precipitațiile au lipsit începând cu finalul lunii Aprilie, sporul de producție în variantele tratate cu tehnologia XR STAR a fost de 629 kg/ha, iar față de tehnologiile competitoare A, B și C, sporul de producție obținut în variantele XR STAR a variat de la 272 și până la 417 kg/ha.

XR Care – e simplu să lucrezi când ai așa un partener

Varianta XR CARE este formată din pachetul fungicid Flexity® Trio cu aplicare în primul tratament și fungicidul Revycare® cu aplicare ca al doilea tratament în primăvară. La Flexity® Trio se recomandă aplicarea unui pachet pentru o suprafață de 20 hectare, iar pentru Revycare doza recomandată este de 1 litru/hectar.

Tehnologia XR Care oferă o serie de beneficii specifice. Combinația celor trei substanțe active și efectele fiziologice AgCelence ale fungicidului Flexity® Trio sunt extrem de importante în primul tratament, în timp ce produsul Revycare® oferă cel mai bun efect curativ, dar și eficacitate excelentă împotriva agenților patogeni chiar și atunci când este aplicat la temperaturi de peste 25°C sau în doar 100 de litri de apă/hectar.

Pachetul fungicid Flexity® Trio este soluția completă cu 3 substanțe active din 3 grupe chimice diferite pentru combaterea bolilor care apar primăvara devreme. În primul rând conține Xemium , cea mai eficientă substanță împotriva septoriozei care are o mobilitate foarte bună în plante. Conține piraclostrobin, cea mai eficientă substanță activă din grupa strobilurinelor, cu cel mai bun control împotriva ruginilor, dar și cele mai vizibile efecte fiziologice. A 3 a substanță activă din Flexity® Trio este metrafenona, care este cea mai eficientă substanță în combaterea făinării.

Revoluționarul fungicid Revycare® oferă pe lângă efectul preventiv împotriva bolilor și un efect curativ de excepție deoarece, substanța activă Revysol ® aderă de 100 de ori mai puternic la agenții patogeni țintă față de fungicidele competitoare care conțin triazoli convenționali. Astfel, rezultă o eficacitate mult mai bună împotriva bolilor care au căpătat rezistență de-a lungul anilor, dar și împotriva bolilor care apar uzual în fiecare an. Datorită efectului curativ de excepție, Revycare® combate bolile chiar și atunci când acestea sunt deja instalate în plante.

Arhitect – primul regulator de creștere cu efect de fungicid pentru floarea-soarelui

Printre noutățile BASF prezentate fermierilor prezenți la simpozion s-a numărat și Arhitect®, regulatorul de creștere cu acțiune fungicidă. Este primul produs de acest gen pentru cultura de floarea-soarelui. Acesta are o serie de avantaje pentru cultură, remarcându-se în special prin contribuția la creșterea sporului de producție cu 20-25%, rezistența la polignire și condiții de stres sau secetă, precum și prin dezvoltarea sistemului radicular și creșterea perioadei de vegetație. Prin utilizarea Arhitect®, se pot obține în câmp culturi uniform dezvoltate, cu plante care își pot menține mai bine procesele metabolice, chiar și în condiții climatice mai puțin favorabile. Mai mult, aceste avantaje se traduc indirect printr-o recoltare în condiții optime a semințelor cu umiditate constantă.

Noul erbicid Pontos® pentru culturile de grâu și orz

O altă noutate pentru fermieri a fost lansarea celui mai nou produs creat de BASF, Pontos®. Acesta este un erbicid cu aplicare în toamnă pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate. Produsul este omologat pentru utilizare la culturile de grâu de toamnă și orz de toamnă.

Pontos® conține două substanțe active, flufenacet și picolinafen. Dacă flufenacet poate fi regăsit și în alte erbicide, Pontos® este singurul erbicid din România care conține picolinafen. Combinația celor două substanțe active are un efect devastator asupra buruienilor.

Erbicidul are trei beneficii principale: combaterea eficientă a unui spectru larg de buruieni, efect rezidual de lungă durată și flexibilitate în aplicare. Eficacitatea împotriva majorității buruienilor este de peste 90%, produsul fiind foarte eficient împotriva unor buruieni precum iarba vântului, firuța sau coada vulpii, dar și a buruienilor cu frunză lată precum ventrilica, rocoina, turița, traista ciobanului sau samulastra de rapiță. Efectul rezidual de lungă durată se traduce într-o eficacitate cu 8% mai mare față de principalul produs competitor.

În funcție de nevoile din fermă și de condițiile climatice din toamnă, erbicidul Pontos® se poate aplica în preemergență sau în postemergență timpurie. Pentru aplicarea în preemergență doza este de la 0,5 până la 1 litru pe hectar, iar în postemergență timpurie este suficientă doza de 0.5 litri/hectar. Erbicidul Pontos® va fi disponibil pentru fermierii români începând din vară, prin intermediul distribuitorilor BASF.

Avantajele BASF, completate de promoții atractive pentru fermieri

După prezentarea noilor tehnologii și produse ale companiei, dar și a soluțiilor digitale pentru agricultură, fermierii prezenți au putut vedea și campaniile promoționale BASF pentru grâu și floarea-soarelui, valabile în 2023.

Oferta pentru cereale cuprinde o serie de pachete promoționale de tip cashback, la achiziția pachetelor fungicide, sau a celor mixte, formate din fungicid și erbicid. Spre bucuria celor prezenți, de această ofertă beneficiază și produsele ce alcătuiesc tehnologia XR de la BASF.

Simpozioanele BASF continuă

Caravana națională a simpozioanelor BASF continuă, iar fermierii din toată țara sunt invitați să participe la evenimentul din zona lor. Următoarea oprire este Brăila, pe 20 ianuarie. ”Ne propunem ca în acest an să ducem protecția plantelor la un alt nivel, de aceea am dorit să oferim fermierilor nu doar un simplu simpozion, ci un congres de înfrumusețare a culturilor. Așa cum o persoană care se îngrijește și are grija de pielea și de părul său este strălucitoare, la fel și o cultura îngrijită și protejată radiază de frumusețe. Sperăm ca, prin participarea lor la acest congres de înfrumusețare a culturilor, fermierii să găsească cele mai potrivite soluții pentru culturi mai frumoase și mai profitabile”, a declarat Andreea Butaru, Marketing Manager BASF Agricultural Solutions România.

Următoarele simpozioane BASF vor avea loc astfel:

  • 20 ianuarie 2023 – Brăila
  • 24 ianuarie 2023 – Alexandria
  • 27 ianuarie 2023 – Giurgiu
  • 31 ianuarie 2023 – Călărași
  • 3 februarie 2021 – Craiova
  • 7 februarie 2023 – Iași
  • 14 februarie 2032 – Timișoara
  • 17 februarie 2023 - Oradea

Lista completă a simpozioanelor BASF din această iarnă, orele de începere și locurile de desfășurare pot fi văzute pe pagina de evenimente din site-ul nostru .

Tehnologia XR (Xemium® + Revysol®)

Soluția BASF pentru protecția completă împotriva agenților patogeni pe întreaga perioadă de vegetație a cerealelor.

Descoperă tehnologia XR

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

Cumperi mai mult, plătești mai puțin cu BASF

Profită de promoția BASF la semințele de floarea-soarelui. Cumpără* și primești înapoi 250 de lei!

Află mai multe

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF
Mergi sus